Vandaag weer even bezig geweest met het onderhoud van mijn aquarium en de vijvertjes.

Hoofdzaak is dan het onderhoud van het aquarium. Dit keer geen groot onderhoud. Dat had ik vorige week nog gedaan. Toen een kleine herinrichting. Verschillende planten toen gesnoeid en verplant. En ook ook de twee stukken hout van plaats verwisseld. Dit omdat het ene stuk hout een behoorlijke belemmering voor de stroming bleef. 

Vandaag dus geen snoeibeurten. Dat betekende even een blik in het filter doen en even een waterwissel.

Het filter bleek geen onderhoud nodig te hebben. Eigenlijk ook wel logisch. De stroming is nog goed, en dan doe ik er niets aan. Want ik vind nog steeds dat je aan een filter zo min mogelijk moet komen.

Daarna gelijk een waterwissel. Even zes emmertjes water eruit... en daarna er dus ook zes erin.

Normaal doe ik vijf emmers, maar dit keer eentje extra. Dit omdat ik zoveel mogelijk het water hergebruik. We gebruiken het aquariumwater voor het begieten van de tuinplanten, voor zover ze water krijgen. Daarnaast gebruik ik het ook om de vijvertjes weer bij te vullen. En dit keer had ik daar 4 emmers voor nodig. En omdat we twee gieters hebben, had ik daar al twee emmers met aquariumwater voor gebruikt. En dat ene extra emmertje water uit het aquarium halen is totaal geen probleem.

Het zorgt er niet voor dat opeens het aquarium instabiel wordt.

Verder nog even naar de vijvers gekeken. De kleinste had verder geen onderhoud nodig. Dit omdat ik daar pas nog het filtertje van de pomp schoongemaakt had. De 'bel' zag er nog goed uit. Niets aan doen dus.

De grotere vijver had iets last van alg. Dit heb ik er even uit gehaald. Was dus geen zweefalg maar draadalg. Dat kun je er makkelijk uit halen. 

Nu is weer alles klaar, dus kunnen we weer genieten van al onze waterpartijen.

 

 

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics