Vorig jaar hadden we jonge visjes in de vijver. Ook dit jaar hebben we die weer. 

Gelukkig worden de meeste daarvan opgegeten. Want anders hadden we met een paar jaar een overbevolkte vijver. Maar elk jaar zullen we er wel een paar overhouden. Dat bleek vandaag ook. Ik zag een nog erg jonge goudvis. Nog helemaal zwart, maar het zag er wel gezond uit. Al goed van proportie en erg levendig. Maar nog wel een beetje schuw. Dit is een exemplaar wat vorig jaar geboren is. Het zwom al mooi mee met de groep volwassen dieren.

De jongelingen van dit jaar verschuilen zich meestal nog. Een enkele keer kun je ze goed zien zwemmen in het ondiepste moerasgedeelte. Hier staat altijd een bodempje water. In het iets diepere gedeelte, waar de grotere moerasplanten staan, zullen ze zich waarschijnlijk ook wel verstoppen. Daar hebben ze de meeste kans om te overleven. Voor de grotere vissen is het lastig om daar te zwemmen. Maar zo hou ik elk jaar wel een nieuw visje over.

Foto's heb ik helaas nog niet van deze visjes. De kleinste zijn te klein en te snel. De jongeling van vorig jaar, die is nog te schuw.

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics