De stroming is zowel in het aquarium en de vijver erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat er overal zuurstof is, dat de afvalstoffen naar het filter verplaatst wordt en dat de voedingsstoffen bij alle planten komen. Ook zorgt de stroming ervoor dat het water overal zuurstofrijk is. 

De pomp(en) moet(en) daarvoor zorgen. Daarvan heb ik in elk watertje er twee. Dus twee in het aquarium en twee in de vijver. Maar er is ook een verschil.

In het aquarium zijn ze naast elkaar geplaatst en blazen ze dezelfde kant op. Dit komt omdat aan deze pompen geen slang verbonden zijn. De uitlaat van deze pompen wijzen naar de zijwand aan de andere kant van het aquarium. Daardoor is de stroming in het aquarium bovenin van rechts naar links en dan langs de linkerkant naar beneden en dan zo van links naar rechts terug.

In de vijver is dat heel anders. Daar staat een pomp midden in de vijver en een pomp onderin aan de voorkant van de vijver. De laatste brengt het water helemaal naar de overkant en dan naar het filter, de kruik. Daar stroomt het dus uit en zo aan de achterkant de vijver weer in. Deze pomp zorgt dus vooral voor de stroming onderin de vijver. Zo wordt het vuil wat naar de bodem is gezakt opgenomen en wordt het naar het filter gebracht.

Midden in de vijver staat een oude plastic prullenbak op de kop. Daarop staat een fonteintje. Deze heeft natuurlijk ook een pomp. Die zorgt veel meer voor de stroming bovenin de vijver. Daar zorgt het ervoor dat alle afvalstoffen naar de planten gebracht wordt. Want de stroming gaat vanuit het midden naar de buitenkant. 

En zo wordt, hoop ik dan toch, alles bediend. De planten krijgen hun voedingsstoffen en de vissen hun zuurstof.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: