Ik kon het niet meer laten... de vijver moest weer klaar gemaakt worden voor het vijverseizoen. Eerst heb ik wat planten gesnoeid. Of eigenlijk de dode bladeren verwijderd. Dit moest vooral bij de dotterbloem. 

Ook heb ik wat drijfplanten verwijderd. Deze zagen er niet zo mooi meer uit, en ik heb nog genoeg.

 

En toen... gelijk de kruik maar weer aangesloten. Nu hebben we weer het filter voor het seizoen. Wel heb ik wat filterwatten van het oude filter teruggeplaatst in de kruik. Hierdoor hoop ik dat ik wat oude bacteriën meegenomen heb en dus sneller een bacteriecultuur in het filter heb. Dit omdat deze toch nog wel nodig zijn in deze jonge vijver.

Gelijk zag ik dat de lidsteng al prachtig aan het groeien was. Vorige week constateerde ik dat al van de dotterbloem, maar nu doet ook de lindsteng het goed. 

Lidsteng is een wat vreemd plantje. Je kunt het zowel in het lage moeras als in het iets diepere plantendeel zetten. In het ondiepe deel zal het rechtop gaan staan en dan hele mooie kleine plantjes ontwikkeld. Deze lijken dan op een micro-denneboompjes. Onderwater zijn de blaadjes veel slapper en is de plant een hele goede zuurstofplant. Maar hoe die ook in de vijver staat, het is een woekeraar, groeit al vroeg in het voorjaar en neemt dus al heel snel veel afvalstoffen op. En daar gaat het uiteindelijk om.

Dus, ik zie nu al steeds meer planten die weer gaan groeien. En dat zo vroeg... 

Ook de vissen beginnen weer rond te zwemmen en laten zich steeds meer zien. Zo komt er weer steeds meer leven in de vijver...

De kruik is weer aangesloten.

En het water stroomt er weer mooi door.

Gelijk maar een totaalfoto van de vijver van deze kant genomen...

En natuurlijk ook van deze kant.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics