Onze vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen. Die zitten er dan ook in. Maar welke soorten zitten erin? 

Ten eerste hebben we er voorntjes in zitten. Deze zijn al van redelijk formaat al denk ik dat ze nog best wat kunnen groeien. Het is een leuke vis die eerst niet te zien was in de vijver.

Maar nu laat deze zijn natuurlijk gedrag zien en is dus veel te zien aan de oppervlakte. Met een beetje geluk zien we er zelfs soms één even springen. Dat doen die dan om een laag vliegend insect te vangen. Een leuk gezicht.

Daarnaast hebben we nog enkele goudelritsen in de vijver zitten. Dit kleine visje is best leuk, maar bijna niet te vinden in deze vijver. Gewoon omdat ze klein blijven. 

Verder zitten er verschillende goudvissen in. Deze zijn van verschillend formaat en ook in twee kleuren. Ten eerste, welbekende rode kleur. Daar hebben we er een paar van. Maar daarnaast ook een paar witte. Of beter gezegd, heel licht roze. Door die lichte kleur zijn ze eigenlijk altijd goed zichtbaar, zelfs op de bodem.

Dan zijn er nog een paar Shubunkins aanwezig. Dit is een veelkleurige variant van de goudvis. Ze woelen echter minder en zwemmen meer aan de oppervlakte dan de goudvissen. En als laatste bevinden zich nog Sarasa's in deze vijver.  Ook dit is een variant van de goudvis. Het is een tweekleurige vis, oranje-wit. Ook prachtbeestjes om te zien.

Zo... dat was een hele opsomming. En zoals je ziet, al een behoorlijk aantal vissen. Maar beslist niet teveel voor deze vijver. Gewoon leuk bevolkt. Gewoon een leuke samenstelling van van alles en nog wat. En van elk soort een leuk aantal, maar hoeveel van elk... geen idee. Dit omdat dit niet makkelijk meer te tellen is. 

En met de kikkers, ja ze zitten er nog, is de vijver nu leuk bewoond.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics