Twee weken terug melde ik dat we in het aquarium over gegaan zijn naar LED verlichting. Dus nu tijd voor een kleine update. Wat zijn de eerste bevindingen:

 

  1. Er komt geen alg meer op de ruiten. Dat betekend dus dat de ruiten beter schoon blijven. 
  2. Algengroei in de bak lijkt ook verminderd. Schijnbaar is het licht niet echt geschikt voor het kweken van alg.
  3. De planten doen het er prima op. Ze blijven bij mij goed groeien.
  4. Het lichtspel in het aquarium is mooier. Ik bedoel dat we nu mooier in de bak kijken. We zien schaduwwerking en schittering van het licht.Dit valt ook op als er vissen onder de bladeren zwemmen. Ze vallen dan veel minder op dan als ze in open ruimte zwemmen.
  5. De kleuren van de vissen komen beter uit. Vooral bij de kardinaaltetra valt het erg op. Deze zie je nu schitteren. Het rood en vooral het blauw is veel veller.
  6. Ook de kleuren van de planten komen beter uit. Het rode van de toppen van het Belgisch groen is beter te zien en ook het rode van de lotus is nu opvallender. Het valt me trouwens op dat de toppen van het Belgisch groen ook eerder rood kleuren. 
  7. Het licht blijft veel beter in de bak. Hierdoor kan ik makkelijk een klep openen en in de bak werken. Bij de TL-buizen werden we bijna verblind door het vele licht wat dan uit het aquarium kwam. Nu wordt het licht dus veel meer gebruikt waar het voor bedoeld is. De ledverlichting is bedoeld om het aquarium te verlichten en dat doet het nu.

Dus tot nu toe zien we al veel voordelen. Het enige kleine nadeel is nu dus dat het aquarium 's avonds lang niet zoveel licht meer naar buiten straalt en dus minder helpt om de woonkamer te verlichten. 

Nu afwachten hoe de bak zich in de loop van de tijd zich ontwikkeld. Maar tot nu toe ben ik in elk geval dik tevreden.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel