Als je zo met de jaarafrekeningen bezig bent, dan kijk je natuurlijk gelijk ook naar de tarieven.

Nu weet ik dat het tarief van Wocozon altijd hetzelfde blijft. Alleen als het tarief van het energiebedrijf onder het tarief van Wocozon zakt, dan zal Wocozon het tarief zodanig aanpassen dat deze weer onder het tarief van het energiebedrijf zit. En de tarieven van het energiebedrijf. Die zijn voor mij ook duidelijk. Ze zijn voor ons, dit jaar al iets weer gezakt. Het scheelt niet veel, maar toch, elk beetje helpt.

Maar er is nog één nutsbedrijf waar ik al een hele tijd niet naar gekeken heb. We betalen daar 10 keer per jaar een voorschot voor. Ja echt, geen 12 keer per jaar, maar 10 keer. En het is maar een klein bedrag in de maand. Het gaat om het waterbedrijf. In ons geval dus Vitens.

Daar gaan de tarieven iets van omhoog. Niet zo heel veel hoor. De prijs per m3 gaat van € 0.944 naar € 1.005 En het vastrecht gaat van € 44.52 naar € 45.78 In totaal is het voor ons iets meer dan 8% verhoging.

Net iets meer dan een euro per m3 is nog altijd erg goedkoop. We mogen op dat punt niet klagen in Nederland. Dat is een euro voor 1000 liter water. Inclusief vast recht kost het vullen van een literfles € 0.00167. Dat is wel heeeeeel goedkoop. En dan hebben we nog steeds zo ongeveer het beste water van heel de wereld.

En we verbruiken per jaar ongeveer 75 m3. Dat is met twee personen. Gemiddeld genomen gebruikt een gezin van 2 personen 93 m3 per jaar. Dus ondanks onze vijver en mijn aquarium gebruiken we niet eens zoveel water.

Maar in maart krijgen we de jaarafrekening van Vitens, dus dan weten we meer.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel