Twee maand terug had ik eens in het grote Juwel filter gekeken en toen zag ik dat er geen onderhoud nodig was. Dus heb ik het toen met rust gelaten. De Tetra In 600 heb ik toen wel een onderhoudsbeurt gegeven.

Nu heeft het filter drie maand zonder onderhoud gedraaid, en is er een extra filter, de Tetra In 1000. En het werd tijd om toch weer eens de inhoud van het Juwel filter eruit te halen om te kijken of het nu wel onderhoud nodig had. En het viel nog steeds mee.

Zoals je weet heeft Juwel voor deze filters twee houders, die boven elkaar gestapeld in het filter zitten. In de bovenste houder zitten in dit filter tegenwoordig alleen nog maar sponzen, en een klein laagje filterwatten. Deze sponzen konden nu wel een onderhoudsbeurt gebruiken. Deze zijn onder de kraan gewoon redelijk uitgespoeld. Super schoon heb ik ze liever niet, ze hoeven niet als nieuw te zijn.

IMG_20191213_131331109.jpg


Dan de houder eronder. Nou daarvan zag alles er eigenlijk nog heel behoorlijk uit. Deze materialen hoefden dus niet uitgespoeld te worden. Die heb ik gewoon weer teruggeplaatst.

IMG_20191213_131407867.jpg


De filterwatten gingen wel de prullenbak in. Deze spoel ik nooit uit, maar worden gewoon vervangen. Ze gaan nu ongeveer een maand mee. Daar kan ik mee leven.

De sponsjes van de Tetra In filters, ik heb er even naar gekeken, zagen er nog goed uit. Die heb ik niet uitgespoeld. Dat is in veel aquaria ook beter, als je de ene filter onderhoud, dan de andere met rust laten.

Nu doe ik wel gelijk met het filteronderhoud een waterwissel. Ik weet dat sommigen dat niet doen. Ik heb daar nooit problemen door ondervonden.

Maar mag jij je filter(s) nu ook drie maand met rust laten? Misschien. Dat moet je zelf beoordelen. Sommige filters moeten elke maand schoon gemaakt worden, sommige om de 3 maanden, en enkele kunnen zelfs toe met om de 6 maand onderhoud. Maar elk aquarium is anders, en dus ook elk filter. Ik moet ook nog even kijken wanneer de Tetra In filters onderhoud nodig hebben. Elke maand, is het blijkbaar niet. Wat wel? We zullen zien.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel