Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid.

Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig.

Natuurlijk, cichliden zijn voor mij een nieuw. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel verstand van. Maar al doende leert men. Gelukkig wel zonder dat de vissen daar last van hebben.

In de Vision 450 zitten twee lichtbalken met dus in totaal 4 tl´s. Maar daarvan heb ik zoals gezegd maar 2 in gebruik. Dit omdat de vissen die we hebben niet veel licht nodig hebben. En de planten, die kunnen ook met zo weinig licht.

De vorige eigenaar vertelde dat ik mogelijk al snel last zou hebben van alg. Daarom adviseerde hij ondermeer om alle stenen goed schoon te schrobben. Dit heb ik niet gedaan. Om veel alg te voorkomen heb ik juist minder licht. Veel licht, met veel voedingstoffen en weinig planten, veroorzaakt alg. Maar omdat ik maar twee tl´s gebruik, valt het met de alg gelukkig erg mee.

En een beetje alg, dat kunnen de vissen waarderen. Ze poetsen daartussen om daar kleine diertjes te vinden. Dit doen ze van nature. Dus een beetje alg is alleen maar goed in een bak als deze.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel