Vandaag is het de dag van de linkshandigen. Nou, geweldig...

Waarom moeten de linkshandigen nu een speciale dag hebben. Schijnbaar is ie in het leven geroepen om mensen ervan bewust te maken hoe lastig bepaalde dingen kunnen zijn in een overwegend rechtshandige wereld.

En is dat wel zo...?

tja, schrijven in een ringband, ordner of spiraalblok is wat lastig. Je moet altijd om de ringband heen werken. Het makkelijkste gaat dat door gewoon het vel papier even uit de ringband te halen.

Schrijven met een vulpen is ook een ramp. Want, je gaat met de schrijfhand meestal toch wel over de inkt heen. Geeft hele mooie vlekken trouwens. Zo ook schrijven en tekenen met potloden. Mooie handpalm krijg je ervan. Ook blikken openen gaat wat lastig. Die openers zijn echt voor rechtshandigen gemaakt. En dan nog een kleine irritatie.

Maar verder... ach... valt best wel mee te leven. Knippen schijnt voor vele linkshandigen wat lastig te zijn. Ook het snijden van brood etc lijkt niet altijd perfect te gaan. Maar wie zegt ook dat dit perfect moet gebeuren. Als je perfect gesneden brood wilt hebben, laat je het toch lekker voor een kwartje bij de bakker snijden?

Een soeplepel of juslepel met het tuitje aan de verkeerde kant... dat is toch helemaal niet erg. Vooral met de soeplepel is het goed leven. En de jus, ach die komt heus wel op de aardappeltjes terecht hoor. 

Muizen dan, voor de computer... nou, die kunnen de meeste linkshandigen prima met de rechterhand bedienen. Gaat prima. 

Dus waarom die speciale dag voor de linkshandigen. Ik zie het nut er niet van in. Geef dan de mensen met Ambidextrie maar een speciale dag. Dat is veel bijzonderder...

En wie ben ik om dit allemaal te zeggen.. Nou ik ben zelf ook een linkspootje... en spreek dus uit ervaring.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel