Aquarium

Zoals je al kunt weten heb ik maar liefst drie filters in gebruik. Dat zijn de Juwel Bioflow XL, de Tetra In 600 Plus en de Tetra In 1000 Plus. En ik heb ze al een keer vergeleken. Maar toen ging het om het verbruik van die dingen en de daarbij horende kosten.

Ook heb ik wel eens laten zien wat er aan filtermateriaal in de Bioflow zat. En ook heb ik wel eens verteld dat er in de Tetra filters alleen nog maar sponzen zitten. Maar ik heb laten zien dat daar ook andere dingen in kunnen.

Nu zal ik eens laten zien wat er in elk filter zit. En dan kun je heel goed zien dat het bioflow filter echt een heel goed filter kan zijn.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ik doe elke week een waterwissel van ongeveer 120 liter. En ook water kost geld. Niet veel, maar als je kijkt op de site van Vitens zie je dat 1m3 meter water per 1 januari 2020 € 1,055 kost. Dat betaal je dus voor 1000 liter water. Eén liter kost dan ook € 0,00106

Nergens is water zo goedkoop en ook nog eens zo goed van kwaliteit. En daar gebruik ik dus 120 liter per week van voor een waterwissel in mijn aquarium.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Twee maand terug had ik eens in het grote Juwel filter gekeken en toen zag ik dat er geen onderhoud nodig was. Dus heb ik het toen met rust gelaten. De Tetra In 600 heb ik toen wel een onderhoudsbeurt gegeven.

Nu heeft het filter drie maand zonder onderhoud gedraaid, en is er een extra filter, de Tetra In 1000. En het werd tijd om toch weer eens de inhoud van het Juwel filter eruit te halen om te kijken of het nu wel onderhoud nodig had. En het viel nog steeds mee.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Eigenlijk verbaast het me hoeveel mensen een hekel hebben aan een intern filter. Natuurlijk, ze zijn vaak niet mooi en nemen, in meer of mindere mate, ruimte in het aquarium in. maar is dat zo erg?

Een intern filter is meestal makkelijk te installeren. Ze worden meestal met zuignapjes aan het glas gemaakt. Veel kan daar niet mee mis gaan. Die van Juwel zijn natuurlijk al in het aquarium gekit.

Dan het onderhoud. Vaak zitten er gewoon sponzen in. Die kun je er makkelijk uithalen en dan even uitspoelen. Vervangen hoef je ze niet vaak. Om dit te doen, moet je alleen niet bang zijn voor natte handen.

De stroming is vaak ook prima. Ze leveren betrekkelijk veel stroming tegen het verbruik. En vaak is de uitstroom ook nog te regelen. Je kunt vaak de sterkte en de richting van de stroming instellen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel