Licht onderhoud

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is weekend, dus was het weer tijd om het aquarium te doen. Niet dat er veel gedaan moest worden, dat echt niet.

Wel was het tijd geworden om de vallisneria behoorlijk te snoeien. Er was zoveel van dat blad gekomen dat wel heel veel licht tegengehouden werd. Die bladeren zorgden ervoor dat het knap donker in de bak werd.

Verder moest ik wat draadalg weghalen. Deze zaten voornamelijk aan de linkerkant van de bak. Logisch, door al die vallisneria was daar bijna geen stroming meer. Dus daar hoopten de afvalstoffen zich een beetje op. 

Daarna natuurlijk even de raampjes poetsen. Maar dat was bijna niet nodig. Het glas was ook aan de binnenkant nog heel schoon.

En dan een waterwissel. Eerst, zoals altijd, vijf emmers water eruit en daarna er natuurlijk ook weer vijf emmers water erin. 

Het water wat ik eruit haal wordt voor twee dingen gebruikt. Ten eerste vul ik daar twee gieters mee. Het water uit een aquarium is namelijk heel goed voor de planten.

De rest van het water gebruik ik om de vijver bij te vullen. Nu weet ik dat heel veel vijverhouders dit bijna levensgevaarlijk vinden. Je gooit toch geen afvalwater in je vijver roepen ze dan. Maar dat kan gerust. Onze vijver bevat ongeveer zes kuub water. Die paar emmertjes uit het aquarium vind je daar eigenlijk niet weer. En echt schadelijke stoffen zitten er niet in hoge concentraties in, dan hadden mijn vissen in het aquarium al lang last gehad.

Maar de, al zijn het hele kleine hoeveelheden, meststoffen in dat water, zijn ook best welkom voor de waterplanten.

Ja... en zo dus toch weer een paar uurtjes nuttig besteed.   Click to listen highlighted text! Het is weekend, dus was het weer tijd om het aquarium te doen. Niet dat er veel gedaan moest worden, dat echt niet. Wel was het tijd geworden om de vallisneria behoorlijk te snoeien. Er was zoveel van dat blad gekomen dat wel heel veel licht tegengehouden werd. Die bladeren zorgden ervoor dat het knap donker in de bak werd. Verder moest ik wat draadalg weghalen. Deze zaten voornamelijk aan de linkerkant van de bak. Logisch, door al die vallisneria was daar bijna geen stroming meer. Dus daar hoopten de afvalstoffen zich een beetje op.  Daarna natuurlijk even de raampjes poetsen. Maar dat was bijna niet nodig. Het glas was ook aan de binnenkant nog heel schoon. En dan een waterwissel. Eerst, zoals altijd, vijf emmers water eruit en daarna er natuurlijk ook weer vijf emmers water erin.  Het water wat ik eruit haal wordt voor twee dingen gebruikt. Ten eerste vul ik daar twee gieters mee. Het water uit een aquarium is namelijk heel goed voor de planten. De rest van het water gebruik ik om de vijver bij te vullen. Nu weet ik dat heel veel vijverhouders dit bijna levensgevaarlijk vinden. Je gooit toch geen afvalwater in je vijver roepen ze dan. Maar dat kan gerust. Onze vijver bevat ongeveer zes kuub water. Die paar emmertjes uit het aquarium vind je daar eigenlijk niet weer. En echt schadelijke stoffen zitten er niet in hoge concentraties in, dan hadden mijn vissen in het aquarium al lang last gehad. Maar de, al zijn het hele kleine hoeveelheden, meststoffen in dat water, zijn ook best welkom voor de waterplanten. Ja... en zo dus toch weer een paar uurtjes nuttig besteed. Powered By GSpeech

Hits: 212

Gerelateerde blogs

 • Aquarium en vijver onderhoud

  Vandaag weer even bezig geweest met het onderhoud van mijn aquarium en de vijvertjes. Hoofdzaak is dan het onderhoud van het aquarium. Dit keer geen groot onderhoud. Dat had ik vorige week nog gedaan. Toen een kleine herinrichting. Verschillende planten toen gesnoeid en verplant. En ook ook de twee stukken hout van plaats verwisseld. Dit omdat het ene stuk hout een behoorlijke belemmering voor de stroming bleef. 
 • Vallisneria gigantea snoeien

  Mijn vallisneria gigantea moest weer eens gesnoeid worden. Dit doe ik heel eenvoudig. Omdat deze plant zich voortplant door middel van uitlopers kan dit door de moederplanten te verwijderen. Dit is makkelijker dan snoeien, want dan moet de plant onderaan gepeld worden. Dat wil zeggen dat de bladeren zo dicht mogelijk bij de wortels afgeknipt moet worden. 
 • Onderhoud aquarium

  Een aquariumhouder zal elke week onderhoud plegen aan zijn aquarium. Dit hoort gewoon bij de hobby. Ik dus ook. Dat doe ik altijd in het weekend. En dan doe ik het volgende:
 • 10 emmertje water.... of nee, doe maar 20 emmertjes...

  Vandaag was het weer zover. Tijd voor onderhoud aan het aquarium. Het eerste wat ik deed was het glas schoon maken. Even met een oude pas aan de binnenkant over het glas, kan ik makkelijk al het aanslag snel verwijderen. Maar er zat niet zoveel alg alg op het glas. Dit komt natuurlijk doordat ik niet zoveel licht in de bak heb. Ik gebruik maar 2 van de vier TL-buizen. Dat is genoeg voor de vissen, en ik denk ook voor de planten.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech