Mijn aquariumplanten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanmiddag weer even tijd voor mijn aquarium genomen. Dat mag natuurlijk niet vergeten worden. En... het lijkt dat die het in elk geval steeds beter gaat doen. Bijna geen alg, en bijna geen werk aan. Wel zie ik dat de planten steeds beter gaan groeien. De Anubias nana geeft steeds meer bladeren en wordt steeds voller. Daarvan heb ik er twee in het aquarium. Beiden op hout. Dit is de nana die laag staat:

 

 

Op de volgende foto zie je nog een klein stukje van de andere Anubias nana, die trouwens op hetzelfde stuk hout zit. Maar daarboven zie je een javavaren. Dit is ooit een spruit geweest van mijn moederplant. Wat is die in de jaren gegroeid:

 

Toch heeft deze voornamelijk jonge bladeren, die niet echt groot worden. Wel is ie heel compact.

Kijken we naar de bodem, dan zien we al snel een lotus. Pas geleden was het niet veel meer dan twee bladeren. Nu staat ie er weer prachtig bij:

De onderstaande plant heeft het lang moeilijk gedaan. Het had altijd wel voldoende bladeren en ging niet dood. Maar deed voor de rest ook niets. Wat er mee was, geen idee. Maar nu eindelijk lijkt er nieuw blad aan te komen:

Ook deze heeft het vaak moeilijk en groeit niet geweldig. Maar toch.. ook hier lijkt ie langzamerhand groter te worden:

Dit onderstaand plantje doet het al tijden goed. Geen snelgroeier maar gaat wel rustig door. Je ziet langzaam dat ie de hoogte in gaat:

En deze doet het hier ook altijd goed. Ooit als een paar plantjes gekocht, maar nu een hele volle groep:

En ik had het al even over de Anubias nana. Hieronder zie je ze beiden. Maar zie je het hout nog?

 

Of hier:

Hits: 215

Gerelateerde blogs

 • Javavaren

  In mijn aquarium heb ik vier javavarens. En drie daarvan zijn eigen kweek. De javavaren is in de aquariumwereld misschien wel de meest gebruikte plant. Het is een redelijk mooie plant die heel makkelijk te houden is. 
 • Even een paar plantjes verplaatst...

  Vanmorgen zag mijn aquarium er ongeveer zo uit: Maar dat vond ik niet echt mooi meer. Dus dacht ik... even wat plantjes verplaatsen. Maar daarvoor moest ik ook wat ruimte hebben. Dus heb ik er eerst een stuk hout uit gehaald. Die even op het aanrecht gezet:
 • Onderhoud aquarium

  Een aquariumhouder zal elke week onderhoud plegen aan zijn aquarium. Dit hoort gewoon bij de hobby. Ik dus ook. Dat doe ik altijd in het weekend. En dan doe ik het volgende:
 • Een maand later...

  Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid. Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech