Verwarming

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel aquariumhouders hebben een verwarmingselement in hun bak. Dit verwarmingselement heeft eigenlijk altijd een thermostaat. Deze is zo ingesteld dat het water in de bak altijd de juiste temperatuur heeft.

Maar het kan ook anders. Ik heb er ook nog een klokschakelaar tussen zitten.

Hierdoor staat de verwarming echt uit.  Hierdoor zakt de temperatuur s'nachts een klein beetje. In de winter zal de temperatuur wat meer zakken dan in de zomer. Hierdoor ontstaat er ook een beetje een seizoenseffect. 

Dit lijkt me gezonder voor de vissen. Die hebben dat in hun natuurlijke leefomgeving vaak ook. Deze situatie heb ik al een tijdje en vissen en planten doen het er goed op.

's Morgens gaat de verwarming van het aquarium tegelijk met de verlichting aan. Omdat deze lampen ook behoorlijk wat warmte afgeven, helpen deze het water weer op temperatuur te brengen. Hierdoor duurt het niet al te lang voordat het aquarium weer op temperatuur is.

Bijkomend voordeel is dat het aquarium iets minder stroom verstookt. En dat is weer mooi meegenomen.   Click to listen highlighted text! Veel aquariumhouders hebben een verwarmingselement in hun bak. Dit verwarmingselement heeft eigenlijk altijd een thermostaat. Deze is zo ingesteld dat het water in de bak altijd de juiste temperatuur heeft. Maar het kan ook anders. Ik heb er ook nog een klokschakelaar tussen zitten. Hierdoor staat de verwarming echt uit.  Hierdoor zakt de temperatuur snachts een klein beetje. In de winter zal de temperatuur wat meer zakken dan in de zomer. Hierdoor ontstaat er ook een beetje een seizoenseffect.  Dit lijkt me gezonder voor de vissen. Die hebben dat in hun natuurlijke leefomgeving vaak ook. Deze situatie heb ik al een tijdje en vissen en planten doen het er goed op. s Morgens gaat de verwarming van het aquarium tegelijk met de verlichting aan. Omdat deze lampen ook behoorlijk wat warmte afgeven, helpen deze het water weer op temperatuur te brengen. Hierdoor duurt het niet al te lang voordat het aquarium weer op temperatuur is. Bijkomend voordeel is dat het aquarium iets minder stroom verstookt. En dat is weer mooi meegenomen. Powered By GSpeech

 

Hits: 151

Gerelateerde blogs

  • Aquarium-apparatuur

    Wat voor apparaten heb je allemaal nodig voor het goed functioneren van een aquarium. Dat is nog best wat:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech