Diepvriesvoer voor de vissen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik voer in het weekend meestal diepvriesvoer. Hiervoor koop ik blisters met voer waarin diverse soorten zitten. Hierdoor krijgen de vissen gevarieerd diepvriesvoer.

Op vele sites lees je dat je het voer eerst moet ontdooien en dan moet spoelen in een zeefje. Dit omdat diepvriesvoer nitraten en fosfaten bevatten.

 

Nou... dat vind ik dus zonde. Veel aquarianen doen dit netjes. Maar ze dienen ook dagelijks of wekelijk plantenvoeding toe aan het aquarium. Maar wat bevat die plantenvoeding? Naast veel spore-elementen ook fosfaten en Nitraten. Nog erger... je kunt voor het aquarium zelfs nitraten en fosfaten in een potje kopen.

En dan spoelen we het weg als we diepvriesvoer geven? Nee toch... Echt niet. Ik ontdooi dus gewoon het voer en kiep het dan, met het dooiwater, zo het aquarium in. En dat gaat prima.

Dat is dan ook het enige moment dat ik wat plantenvoeding toevoeg aan het aquariumwater... in de vorm van dooiwater...   Click to listen highlighted text! Ik voer in het weekend meestal diepvriesvoer. Hiervoor koop ik blisters met voer waarin diverse soorten zitten. Hierdoor krijgen de vissen gevarieerd diepvriesvoer. Op vele sites lees je dat je het voer eerst moet ontdooien en dan moet spoelen in een zeefje. Dit omdat diepvriesvoer nitraten en fosfaten bevatten.   Nou... dat vind ik dus zonde. Veel aquarianen doen dit netjes. Maar ze dienen ook dagelijks of wekelijk plantenvoeding toe aan het aquarium. Maar wat bevat die plantenvoeding? Naast veel spore-elementen ook fosfaten en Nitraten. Nog erger... je kunt voor het aquarium zelfs nitraten en fosfaten in een potje kopen. En dan spoelen we het weg als we diepvriesvoer geven? Nee toch... Echt niet. Ik ontdooi dus gewoon het voer en kiep het dan, met het dooiwater, zo het aquarium in. En dat gaat prima. Dat is dan ook het enige moment dat ik wat plantenvoeding toevoeg aan het aquariumwater... in de vorm van dooiwater... Powered By GSpeech

Hits: 149

Gerelateerde blogs

  • Gezond voer voor mijn vissen

    Eigenlijk is het heel eenvoudig. Vissen kun je heel goed houden op één potje voer. Dit voer kan van elk merk zijn. Maar het moet wel geschikt zijn voor jouw vissen. En dat is heel simpel. Kies goudvissenvoer voor goudvissen, siervissenvoer (algemeen vissenvoer) voor een gezelschapsaquarium, vijvervoer voor een vijver met diverse soorten vissen, koivoer voor een vijver met koi, etc.
  • Eten...

    Wie dieren heeft weet het... ze moeten ook te eten hebben. Dus ook onze vissen.  Toch zit er verschil in het voergedrag bij het aquarium en het voergedrag bij de vijver.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech