Even een paar plantjes verplaatst...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vanmorgen zag mijn aquarium er ongeveer zo uit:

Maar dat vond ik niet echt mooi meer. Dus dacht ik... even wat plantjes verplaatsen. Maar daarvoor moest ik ook wat ruimte hebben. Dus heb ik er eerst een stuk hout uit gehaald. Die even op het aanrecht gezet:

 

Het probleem met dit stuk hout is, het heeft aan één zijkant ondersteuning nodig. Dit omdat die anders omvalt. 

Daarna heb ik de planten die ik verplaatsen wilde er ook uit gehaald:

 en..

Daarna moest ik even wachten... want het water was iets troebel geworden. Nog erger... als ik gelijk de planten terug wilde plaatsen, dan had ik gewoon niet gezien wat ik deed.

Maar na een uurtje, ja zolang kunnen de planten wel buiten het aquarium gehouden worden, kon ik weer aan de slag.

Beide stukken hout heb ik verplaatst. Eén stuk is naar links verplaatst en één naar rechts. En toen ook netjes de planten weer terug in het aquarium gezet. Nadeel was wel, dat er veel stof en rommel uit de bodem vrij komt. Dat ziet er niet echt mooi uit:

Bij het waterverversen heb ik een deel afgezogen, maar ook een deel laten liggen. Want die prut bevat veeeeel gezonde bacteriën. Dat is dus met een paar dagen weer weg.

En zo is het aquarium geworden:

Nog niet helemaal helder, maar dat zal best wel goed komen...   Click to listen highlighted text! Vanmorgen zag mijn aquarium er ongeveer zo uit: Maar dat vond ik niet echt mooi meer. Dus dacht ik... even wat plantjes verplaatsen. Maar daarvoor moest ik ook wat ruimte hebben. Dus heb ik er eerst een stuk hout uit gehaald. Die even op het aanrecht gezet:   Het probleem met dit stuk hout is, het heeft aan één zijkant ondersteuning nodig. Dit omdat die anders omvalt.  Daarna heb ik de planten die ik verplaatsen wilde er ook uit gehaald:  en.. Daarna moest ik even wachten... want het water was iets troebel geworden. Nog erger... als ik gelijk de planten terug wilde plaatsen, dan had ik gewoon niet gezien wat ik deed. Maar na een uurtje, ja zolang kunnen de planten wel buiten het aquarium gehouden worden, kon ik weer aan de slag. Beide stukken hout heb ik verplaatst. Eén stuk is naar links verplaatst en één naar rechts. En toen ook netjes de planten weer terug in het aquarium gezet. Nadeel was wel, dat er veel stof en rommel uit de bodem vrij komt. Dat ziet er niet echt mooi uit: Bij het waterverversen heb ik een deel afgezogen, maar ook een deel laten liggen. Want die prut bevat veeeeel gezonde bacteriën. Dat is dus met een paar dagen weer weg. En zo is het aquarium geworden: Nog niet helemaal helder, maar dat zal best wel goed komen... Powered By GSpeech

Hits: 132

Gerelateerde blogs

 • Mijn aquariumplanten

  Vanmiddag weer even tijd voor mijn aquarium genomen. Dat mag natuurlijk niet vergeten worden. En... het lijkt dat die het in elk geval steeds beter gaat doen. Bijna geen alg, en bijna geen werk aan. Wel zie ik dat de planten steeds beter gaan groeien. De Anubias nana geeft steeds meer bladeren en wordt steeds voller. Daarvan heb ik er twee in het aquarium. Beiden op hout. Dit is de nana die laag staat:
 • Javavaren

  In mijn aquarium heb ik vier javavarens. En drie daarvan zijn eigen kweek. De javavaren is in de aquariumwereld misschien wel de meest gebruikte plant. Het is een redelijk mooie plant die heel makkelijk te houden is. 
 • Onderhoud aquarium

  Een aquariumhouder zal elke week onderhoud plegen aan zijn aquarium. Dit hoort gewoon bij de hobby. Ik dus ook. Dat doe ik altijd in het weekend. En dan doe ik het volgende:
 • Een maand later...

  Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid. Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech