Co2 oplossen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel mensen gebruiken Co2 in hun aquarium. Ik ook.

Ik heb een systeem van Dennerle. Daarbij werd een flipper geleverd om de Co2 in het water op te lossen. Dat gaat op zich prima maar het ding is behoorlijk groot en nogal lastig weg te werken. Hoe je het ook neerhangt, het blijft een lelijk ding wat altijd zichtbaar is. Het ding ziet er zo uit:

 

Nu heb ik ook een Tetra In 300 filtertje in het aquarium voor wat extra stroming. Dat filtertje heeft een aansluiting voor een luchtslang. Het is bedoeld als venturi-systeem. Maar omdat een luchtslang even dik is als een slang voor Co2 kan daar dus ook prima de Co2 installatie op aangesloten worden. 

Dan slaat de rotor van het pompje de Co2 in hele kleine bellen en zo wordt de Co2 goed in het water opgelost. Vooral ook als je, net zoals ik, het pompje bijna op de bodem hebt hangen. Ik heb nu hele fijne belletjes.

Dat ziet er dan zo uit:

 

 

En aangezien dat kleine filtertje niet of nauwelijks opvalt, is dit een hele mooie oplossing.   Click to listen highlighted text! Veel mensen gebruiken Co2 in hun aquarium. Ik ook. Ik heb een systeem van Dennerle. Daarbij werd een flipper geleverd om de Co2 in het water op te lossen. Dat gaat op zich prima maar het ding is behoorlijk groot en nogal lastig weg te werken. Hoe je het ook neerhangt, het blijft een lelijk ding wat altijd zichtbaar is. Het ding ziet er zo uit:   Nu heb ik ook een Tetra In 300 filtertje in het aquarium voor wat extra stroming. Dat filtertje heeft een aansluiting voor een luchtslang. Het is bedoeld als venturi-systeem. Maar omdat een luchtslang even dik is als een slang voor Co2 kan daar dus ook prima de Co2 installatie op aangesloten worden.  Dan slaat de rotor van het pompje de Co2 in hele kleine bellen en zo wordt de Co2 goed in het water opgelost. Vooral ook als je, net zoals ik, het pompje bijna op de bodem hebt hangen. Ik heb nu hele fijne belletjes. Dat ziet er dan zo uit:     En aangezien dat kleine filtertje niet of nauwelijks opvalt, is dit een hele mooie oplossing. Powered By GSpeech

 

Hits: 181

Gerelateerde blogs

 • Stroming in het aquarium

  De pompen in of op het filter hebben twee doelen. Ten eerste trekken ze het water door het filter heen. Ten tweede zorgen ze voor stroming in het aquarium. Maar hoeveel water verplaatsen ze per uur? En hoeveel is er nodig? Daar heb ik een klein beetje onderzoek na gedaan. 
 • Verschil in pompen

  In zowel het aquarium als in de vijver worden pompen gebruikt. Ik gebruik alleen onderwaterpompen, dus pompen die in het water staan.
 • Aquarium-apparatuur

  Wat voor apparaten heb je allemaal nodig voor het goed functioneren van een aquarium. Dat is nog best wat:
 • Co2 installatie, zo ziet het eruit

  Veel aquariumhouders hebben een Co2 installatie bij hun aquarium. Die bestaat minimaal uit de volgende onderdelen: De fles met Co2. Deze heb je in een wegwerpvariant of een hervulbare fles. De mijne is hervulbaar. Die ziet er zo uit:Deze staat trouwens wel op zijn kop.
 • Planten zorgen voor zuurstof in het water

  Ik had het al een paar keer in een bericht gezegd: planten zorgen voor zuurstof in het water. Dit doen ze door Co2 met behulp van licht om te zetten naar bouwstoffen voor de plant. Hierbij komt zuurstof vrij. Omdat ze hierbij Co2 nodig hebben, gebruiken veel aquariumhouders een Co2 systeem. Ik ook. Toch is het meestal niet zichtbaar dat planten zuurstof maken. Toch kan ik je dit laten zien:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech