Led, een maand verder

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik heb nu een maand de LED verlichting in het aquarium. Daarom vond ik het tijd voor een tweede update. Bevalt het nog?

Ja... echt... het bevalt goed. Ik zou niet meer terug willen. Het licht is mooi en de planten groeien goed. Ook de vissen hebben er schijnbaar geen probleem mee. Daarmee telt, dat de kleuren van alles nu veel mooier uit komt. Dus dat is prima.

Ook is het prettig dat de buizen nu apart aan en uit gaan. Hierdoor is er een minder grote overgang van donker naar licht en andersom. De schittering in het water is prachtig, maar ook de schaduwwerking is veel natuurlijker. Want bij leds heb je wel schaduw, wat bij TL's eigenlijk niet of nauwelijks gebeurde.

We zijn dus heel tevreden.   Click to listen highlighted text! Ik heb nu een maand de LED verlichting in het aquarium. Daarom vond ik het tijd voor een tweede update. Bevalt het nog? Ja... echt... het bevalt goed. Ik zou niet meer terug willen. Het licht is mooi en de planten groeien goed. Ook de vissen hebben er schijnbaar geen probleem mee. Daarmee telt, dat de kleuren van alles nu veel mooier uit komt. Dus dat is prima. Ook is het prettig dat de buizen nu apart aan en uit gaan. Hierdoor is er een minder grote overgang van donker naar licht en andersom. De schittering in het water is prachtig, maar ook de schaduwwerking is veel natuurlijker. Want bij leds heb je wel schaduw, wat bij TLs eigenlijk niet of nauwelijks gebeurde. We zijn dus heel tevreden. Powered By GSpeech

Hits: 136

Gerelateerde blogs

 • Aquarium en vijver, bezuinigen in deze dure tijden

  Tja de tijden worden er niet goedkoper op. Dus toch eens kijken of we met onze waterhobby's een beetje kunnen besparen. Nou... een beetje... dat bleek flink te zijn. Ten eerste de vijver. Daarin zit niet zoveel techniek, maar wel twee pompen. Eén voor het filter, één voor het fontein. Dus eens gekeken, wat gebruiken die twee eigenlijk. Het fonteintje viel, dacht ik, wel mee, 16 watt.
 • Ombouwen naar LED

  Het ombouwen van een Juwel Aquarium naar LED kan heel eenvoudig.  Ik heb gekozen voor 2 twee VT High power LED. Eén met alleen warmwitte leds en één met daar tussen rode leds.Deze had ik gisteren bij Aquria Veldhuis in Enschede gehaald. Dit is één van mijn vaste adressen. Goede winkel met goede service. Dit is zo'n buis:
 • Energiebesparing II

  Op aquaria lees ik veel dat je geen energie bespaart door over te stappen naar ledverlichting. Dit zou komen doordat de tl's veel warmte afgeven en daardoor mee helpen om het aquarium op temperatuur te houden.  Ondanks dat die mensen gelijk hebben ivm de tl's en warmte ben ik het toch niet met ze eens. 
 • Eerste bevindingen met LED verlichting

  Twee weken terug melde ik dat we in het aquarium over gegaan zijn naar LED verlichting. Dus nu tijd voor een kleine update. Wat zijn de eerste bevindingen:
 • Lichtverloop

  Het aquarium heeft nu twee LED-buizen. Dit in plaats van de twee tl's die het oorspronkelijk had. Eén van de voordelen hiervan is dat de nieuwe buizen apart aan en uit kunnen. Dat kon met de tl's niet. Deze konden alleen tegelijk aan en uit gezet worden.
 • Juwel HeliaLux Ledverlichting

  Juwel levert al een tijdje een nano aquarium met ledverlichting. Toch gaven ze op Facebook steeds aan dat ze ledverlichting (nog) niet geschikt vonden voor aquaria. Nu vind ik de facebookpagina van Juwel leuk. Daardoor krijg ik ook altijd hun berichten te zien. Daar staat sinds 7 juni een bericht op over de nieuwe producten van Juwel die gepresenteerd werden op de Interzoo, een beurs voor vakhandelaren op dier gebied. Daar werd ook de Primo serie voor het eerst getoond. Dit is de eerste serie van aquaria die door Juwel standaard van ledverlichting wordt voorzien. Het moet de vervanger zijn van de Rio serie.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech