Dode bladeren

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gisteren had ik het er over dat je niet alle dode bladeren uit de vijver hoeft te halen.

Maar hetzelfde geldt voor het aquarium. Ook daar hoef je echt niet alle dode bladeren te verwijderen. Van de Javavaren is dat bijvoorbeeld bijna niet te doen. Dit ook omdat deze bladeren soms nog deels goed zijn. En bij deze plant hoort het dat soms bladeren zwart worden en daarna pas los laten.

Soms is er ook een andere reden. Gewoon omdat je er niet of slecht bij kunt bijvoorbeeld. Dan wordt het lastig deze bladeren te verwijderen. Gewoon laten zitten is dan het devies. Dat heb ik bijvoorbeeld hier ook gedaan:

Ik vind het er ook natuurlijker uit zien. In de natuur zie je toch ook niet alleen planten met mooie frisse bladeren? Daar gaat af en toe ook toch wat mis?

En ook in het aquarium zitten opruimers genoeg. Denk daarbij aan plantenetende vissen, de slakken etc. 

Op de onderstaande foto zie je niet alleen blad wat verweg vergaan is maar ook dat een plant bijna weer in bloei staat:

En dan om het af te leren nog een foto van een mooie plant:

  Click to listen highlighted text! Gisteren had ik het er over dat je niet alle dode bladeren uit de vijver hoeft te halen. Maar hetzelfde geldt voor het aquarium. Ook daar hoef je echt niet alle dode bladeren te verwijderen. Van de Javavaren is dat bijvoorbeeld bijna niet te doen. Dit ook omdat deze bladeren soms nog deels goed zijn. En bij deze plant hoort het dat soms bladeren zwart worden en daarna pas los laten. Soms is er ook een andere reden. Gewoon omdat je er niet of slecht bij kunt bijvoorbeeld. Dan wordt het lastig deze bladeren te verwijderen. Gewoon laten zitten is dan het devies. Dat heb ik bijvoorbeeld hier ook gedaan: Ik vind het er ook natuurlijker uit zien. In de natuur zie je toch ook niet alleen planten met mooie frisse bladeren? Daar gaat af en toe ook toch wat mis? En ook in het aquarium zitten opruimers genoeg. Denk daarbij aan plantenetende vissen, de slakken etc.  Op de onderstaande foto zie je niet alleen blad wat verweg vergaan is maar ook dat een plant bijna weer in bloei staat: En dan om het af te leren nog een foto van een mooie plant: Powered By GSpeech

Hits: 159

Gerelateerde blogs

  • Vallisneria gigantea snoeien

    Mijn vallisneria gigantea moest weer eens gesnoeid worden. Dit doe ik heel eenvoudig. Omdat deze plant zich voortplant door middel van uitlopers kan dit door de moederplanten te verwijderen. Dit is makkelijker dan snoeien, want dan moet de plant onderaan gepeld worden. Dat wil zeggen dat de bladeren zo dicht mogelijk bij de wortels afgeknipt moet worden. 
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech