Belgisch groen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Belgisch groen is een plant die je regelmatig in aquaria kunt vinden. Maar Belgisch groen komt oorspronkelijk niet uit België maar uit Zuidoost Azië. 

Het is een plant die snel groeit en dus goed toegepast kan worden als je wat last van alg hebt. De plant kan wel tot 15 cm per week groeien. Hiervoor neemt het veel voedingsstoffen op, waardoor de alg dus geen kans meer krijgt. 

Wel is het een plant die redelijk wat licht vraagt. Maar dan kan het wel zo zijn dat de toppen wat rood kleuren. Dit ziet er prachtig uit.

Het is eenvoudig om een volle bos van deze plant te kweken. Dit doordat de toppen die je afknipt bij het snoeien gewoon weer in de bodem kunt planten. 

Doordat het zo'n bos kan vormen is het een prachte plek voor vissen als ze zich verschuilen willen. Ook jonge visjes kunnen zich hier prima verschuilen. Hierdoor is het ook een geschikte plant voor het kweken vissen.

Doordat het hoog wordt is het een prima plant voor de achtergrond of om er straatjes van te maken. Maar ikzelf heb hem voorin staan, voor het filter. Hierdoor valt het filter veel minder op.

  Click to listen highlighted text! Belgisch groen is een plant die je regelmatig in aquaria kunt vinden. Maar Belgisch groen komt oorspronkelijk niet uit België maar uit Zuidoost Azië.  Het is een plant die snel groeit en dus goed toegepast kan worden als je wat last van alg hebt. De plant kan wel tot 15 cm per week groeien. Hiervoor neemt het veel voedingsstoffen op, waardoor de alg dus geen kans meer krijgt.  Wel is het een plant die redelijk wat licht vraagt. Maar dan kan het wel zo zijn dat de toppen wat rood kleuren. Dit ziet er prachtig uit. Het is eenvoudig om een volle bos van deze plant te kweken. Dit doordat de toppen die je afknipt bij het snoeien gewoon weer in de bodem kunt planten.  Doordat het zon bos kan vormen is het een prachte plek voor vissen als ze zich verschuilen willen. Ook jonge visjes kunnen zich hier prima verschuilen. Hierdoor is het ook een geschikte plant voor het kweken vissen. Doordat het hoog wordt is het een prima plant voor de achtergrond of om er straatjes van te maken. Maar ikzelf heb hem voorin staan, voor het filter. Hierdoor valt het filter veel minder op. Powered By GSpeech

Hits: 174

Gerelateerde blogs

  • Algen... de plaag die meestal goed in de hand te houden is

    Velen hebben alg in het aquarium. Ik ook. En dat mag ook. Mits het niet teveel is.  Ik heb voornamelijk penseelalg. Dat zit vooral op mijn achterwand. Dat stoort me niet en het lijkt erop dat het langzaam verminderd. Maar er zijn natuurlijk ook andere algen, zoals zweefalg, puntalg en draadalg. Daarvan zijn zweefalg en draadalg de lastigste.  Dan is meestal de vraag, hoe kom ik er af.
  • Vallisneria gigantea snoeien

    Mijn vallisneria gigantea moest weer eens gesnoeid worden. Dit doe ik heel eenvoudig. Omdat deze plant zich voortplant door middel van uitlopers kan dit door de moederplanten te verwijderen. Dit is makkelijker dan snoeien, want dan moet de plant onderaan gepeld worden. Dat wil zeggen dat de bladeren zo dicht mogelijk bij de wortels afgeknipt moet worden. 
  • Anubias

    Ik heb twee Anubias soorten in mijn aquarium. De eerste is een Anubias Barteri. Dit is een Anubias met vrij grote bladeren. Deze ziet er bij mij zo uit:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech