De kam van een binnenfilter

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De wat grotere binnenfilters voor aquaria hebben vaak een kam bovenaan het filter. Hier wordt water aangezogen. Ondermeer de binnenfilters van Aqualantis en Juwel hebben dat. 

Maar waarom wordt daar water aangezogen, en niet onderaan? Nou... niet onderaan, daar wordt ook water aangezogen, dus dat klopt al niet. Maar waarom dan toch bovenaan water aanzuigen? Dat is dus de vraag die overblijft.

Dat heeft meerdere redenen:

  • Door bovenaan aan te zuigen, wordt een kaamlaag bestreden. Hierdoor wordt de uitwisseling van gassen tussen het water en de atmosfeer erom heen bevorderd. 
  • Door bovenaan aan te zuigen, wordt er voor gezorgd dat het water wat het filter in gaat altijd zuurstofrijk is. Dit is van belang voor de bacteriën die het water zuiver moeten maken. 
  • Grof afval, zoals stukjes afgestorven bladeren, komen bovenin het filter binnnen. Hierdoor kan er van boven naar beneden gefilterd worden. Dit maakt het onderhoud van het filter eenvoudiger. Bovenin wordt met witte filterwatten het grove vuil afgevangen. Doordat dit nu bovenin het filter zit, is het eenvoudig dit te vervangen.

Daarom is het dus van belang om de kam niet dicht te maken. Het zorgt er mede voor dat het filter goed zijn werk doet.Verder is dit dus de reden waarom het aquarium helemaal gevuld moet worden. 

Hieronder zie je twee foto's. De eerste zie je de kam bij het verversen van het water. De kam staat nu niet onder water en de pomp staat stil. Bij de tweede foto zie je dat de kam wel onder water staat.

Filterkam boven water

 

Filterkam onder water   Click to listen highlighted text! De wat grotere binnenfilters voor aquaria hebben vaak een kam bovenaan het filter. Hier wordt water aangezogen. Ondermeer de binnenfilters van Aqualantis en Juwel hebben dat.  Maar waarom wordt daar water aangezogen, en niet onderaan? Nou... niet onderaan, daar wordt ook water aangezogen, dus dat klopt al niet. Maar waarom dan toch bovenaan water aanzuigen? Dat is dus de vraag die overblijft. Dat heeft meerdere redenen: Door bovenaan aan te zuigen, wordt een kaamlaag bestreden. Hierdoor wordt de uitwisseling van gassen tussen het water en de atmosfeer erom heen bevorderd.  Door bovenaan aan te zuigen, wordt er voor gezorgd dat het water wat het filter in gaat altijd zuurstofrijk is. Dit is van belang voor de bacteriën die het water zuiver moeten maken.  Grof afval, zoals stukjes afgestorven bladeren, komen bovenin het filter binnnen. Hierdoor kan er van boven naar beneden gefilterd worden. Dit maakt het onderhoud van het filter eenvoudiger. Bovenin wordt met witte filterwatten het grove vuil afgevangen. Doordat dit nu bovenin het filter zit, is het eenvoudig dit te vervangen. Daarom is het dus van belang om de kam niet dicht te maken. Het zorgt er mede voor dat het filter goed zijn werk doet.Verder is dit dus de reden waarom het aquarium helemaal gevuld moet worden.  Hieronder zie je twee fotos. De eerste zie je de kam bij het verversen van het water. De kam staat nu niet onder water en de pomp staat stil. Bij de tweede foto zie je dat de kam wel onder water staat.   Powered By GSpeech

Hits: 130
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech