Juwel HeliaLux Ledverlichting

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Juwel levert al een tijdje een nano aquarium met ledverlichting. Toch gaven ze op Facebook steeds aan dat ze ledverlichting (nog) niet geschikt vonden voor aquaria.

Nu vind ik de facebookpagina van Juwel leuk. Daardoor krijg ik ook altijd hun berichten te zien. Daar staat sinds 7 juni een bericht op over de nieuwe producten van Juwel die gepresenteerd werden op de Interzoo, een beurs voor vakhandelaren op dier gebied. Daar werd ook de Primo serie voor het eerst getoond. Dit is de eerste serie van aquaria die door Juwel standaard van ledverlichting wordt voorzien. Het moet de vervanger zijn van de Rio serie.

Heel mooi.... maar eh... daar hebben de mensen die nu een Juwel aquarium hebben niets aan.

Maar op 22 juni plaatst een medewerker van Juwel een bericht wat gaat over filmpjes op Youtube. Eèn van de reacties noemt daarin de HeliaLux ledverlichting. Hierop moet Juwel wel reageren. Ze plaatst dit bericht:

“Um an dieser Stelle auf die LED Beleuchtung einzugehen: Voraussichtlich ab August werden unsere HeliaLux LED Einsatzleuchten im Handel verfügbar sein.Die HeliaLux Einsatzleuchten wird es in 8 Längen geben, sodass jedes JUWEL Aquarium umgerüstet werden kann. Ein vorhandener T5 oder T8 Leuchtbalken kann dann einfach durch eine HeliaLux LED Einsatzleuchte ersetzt werden. Optional werden wir auch einen Controller anbieten (HeliaLux Day + Night Control), mit welchem Ihr individuelle Beleuchtungsprofile für die HeliaLux konfigurieren könnt.Weitere Informationen zur HeliaLux und zum Controller werden wir zeitnah auf unserer Webseite veröffentlichen.”

Daarin staat dat er eindelijk een mogelijkheid van Juwel zelf komt om bestaande aquaria om te bouwen naar ledverlichting. Deze vervangen de middenbalk waar nu de tl-buizen aan gemonteerd zijn. Deze komen in 8 lengte´s. Daarbij kan (hoeft dus niet persè) een controller bij gekocht worden. Hierdoor kan dan zonsopkomst en zonsondergang gesimuleerd worden. Dit alles zal in augustus in de winkels verkrijgbaar zijn.

De Ledverlichting

De controller

Ik dus gelijk kijken op hun website. Daar staat de brochure voor 2016/2017. En inderdaad daar staan de HeliaLux producten in.   Click to listen highlighted text! Juwel levert al een tijdje een nano aquarium met ledverlichting. Toch gaven ze op Facebook steeds aan dat ze ledverlichting (nog) niet geschikt vonden voor aquaria. Nu vind ik de facebookpagina van Juwel leuk. Daardoor krijg ik ook altijd hun berichten te zien. Daar staat sinds 7 juni een bericht op over de nieuwe producten van Juwel die gepresenteerd werden op de Interzoo, een beurs voor vakhandelaren op dier gebied. Daar werd ook de Primo serie voor het eerst getoond. Dit is de eerste serie van aquaria die door Juwel standaard van ledverlichting wordt voorzien. Het moet de vervanger zijn van de Rio serie. Heel mooi.... maar eh... daar hebben de mensen die nu een Juwel aquarium hebben niets aan. Maar op 22 juni plaatst een medewerker van Juwel een bericht wat gaat over filmpjes op Youtube. Eèn van de reacties noemt daarin de HeliaLux ledverlichting. Hierop moet Juwel wel reageren. Ze plaatst dit bericht: “Um an dieser Stelle auf die LED Beleuchtung einzugehen: Voraussichtlich ab August werden unsere HeliaLux LED Einsatzleuchten im Handel verfügbar sein.Die HeliaLux Einsatzleuchten wird es in 8 Längen geben, sodass jedes JUWEL Aquarium umgerüstet werden kann. Ein vorhandener T5 oder T8 Leuchtbalken kann dann einfach durch eine HeliaLux LED Einsatzleuchte ersetzt werden. Optional werden wir auch einen Controller anbieten (HeliaLux Day + Night Control), mit welchem Ihr individuelle Beleuchtungsprofile für die HeliaLux konfigurieren könnt.Weitere Informationen zur HeliaLux und zum Controller werden wir zeitnah auf unserer Webseite veröffentlichen.” Daarin staat dat er eindelijk een mogelijkheid van Juwel zelf komt om bestaande aquaria om te bouwen naar ledverlichting. Deze vervangen de middenbalk waar nu de tl-buizen aan gemonteerd zijn. Deze komen in 8 lengte´s. Daarbij kan (hoeft dus niet persè) een controller bij gekocht worden. Hierdoor kan dan zonsopkomst en zonsondergang gesimuleerd worden. Dit alles zal in augustus in de winkels verkrijgbaar zijn. Ik dus gelijk kijken op hun website. Daar staat de brochure voor 2016/2017. En inderdaad daar staan de HeliaLux producten in. Powered By GSpeech

Wat ik nu alleen niet weet, wat gaat dat allemaal kosten?

Hits: 182

Gerelateerde blogs

 • Aquarium en vijver, bezuinigen in deze dure tijden

  Tja de tijden worden er niet goedkoper op. Dus toch eens kijken of we met onze waterhobby's een beetje kunnen besparen. Nou... een beetje... dat bleek flink te zijn. Ten eerste de vijver. Daarin zit niet zoveel techniek, maar wel twee pompen. Eén voor het filter, één voor het fontein. Dus eens gekeken, wat gebruiken die twee eigenlijk. Het fonteintje viel, dacht ik, wel mee, 16 watt.
 • Ombouwen naar LED

  Het ombouwen van een Juwel Aquarium naar LED kan heel eenvoudig.  Ik heb gekozen voor 2 twee VT High power LED. Eén met alleen warmwitte leds en één met daar tussen rode leds.Deze had ik gisteren bij Aquria Veldhuis in Enschede gehaald. Dit is één van mijn vaste adressen. Goede winkel met goede service. Dit is zo'n buis:
 • Energiebesparing II

  Op aquaria lees ik veel dat je geen energie bespaart door over te stappen naar ledverlichting. Dit zou komen doordat de tl's veel warmte afgeven en daardoor mee helpen om het aquarium op temperatuur te houden.  Ondanks dat die mensen gelijk hebben ivm de tl's en warmte ben ik het toch niet met ze eens. 
 • Eerste bevindingen met LED verlichting

  Twee weken terug melde ik dat we in het aquarium over gegaan zijn naar LED verlichting. Dus nu tijd voor een kleine update. Wat zijn de eerste bevindingen:
 • Led, een maand verder

  Ik heb nu een maand de LED verlichting in het aquarium. Daarom vond ik het tijd voor een tweede update. Bevalt het nog?
 • Lichtverloop

  Het aquarium heeft nu twee LED-buizen. Dit in plaats van de twee tl's die het oorspronkelijk had. Eén van de voordelen hiervan is dat de nieuwe buizen apart aan en uit kunnen. Dat kon met de tl's niet. Deze konden alleen tegelijk aan en uit gezet worden.
 • Aquarium-apparatuur

  Wat voor apparaten heb je allemaal nodig voor het goed functioneren van een aquarium. Dat is nog best wat:
 • Een maand later...

  Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid. Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech