Wat heb ik nu gedaan?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mijn gezelschapsbak heb ik leeg gehaald. Die is nu helemaal leeg.

Die staat nu zo in de serre:

Aquarium in de serre

Alle vissen, planten, alles is er uit, er zit zelfs geen water meer in.

Maar niet getreurd, ik ben niet gestopt met het houden van een aquarium. Ik heb een ander aquarium. Dat is dit aquarium:

ander aquarium

Dit is een nog groter aquarium, een Vision 450.

De inrichting is ook heel anders. Dit is cichliden bak. Hierin zitten vissen uit het Malawimeer. Dit meer ligt in Afrika.

Hierin leven veel cichliden. Dit zijn vaak mooi gekleurde vissen. Hieronder een paar bewoners:

20160712_162805

20160712_163820

20160712_163900

20160712_163919

Zoals je al ziet, dit zijn geen vissen voor in een gezelschapsbak. Dit zijn vissen die zich thuis voelen in een bak met veel stenen. In dit aquarium zijn dan ook veel stenen geplaatst. Maar ook veel hout en toch ook nog wat planten. Maar niet zo heel veel soorten. De meeste planten zouden namelijk gewoon door de vissen losgetrokken worden en opgegeten worden. Dat zou jammer zijn.

Standaard levert Juwel een filter in dit aquarium. Deze zit er echter niet meer in. Achter èèn van de deuren zit een ander filter. Een potfilter. Hierdoor wordt nu het water gezuiverd.

Bij een bak waarin veel minder planten zitten, is het filter des te belangrijker. Dit omdat hier natuurlijk de planten het filterwerk niet kunnen doen. Daarom is er gekozen voor een behoorlijk groot filter. Dit filter is geschikt voor aquaria tot 600 liter.

Juwel kent ook zijn eigen tl-balken. In een Vision 450 zijn dat twee balken. Die zitten er hier dan ook in. Maar omdat deze cichliden eigenlijk niet zo heel veel licht nodig hebben, heb ik er voor gekozen om alleen de achterste balk te gebruiken. Dit geeft genoeg kijklicht en is voldoende voor de planten en dieren.

Maar omdat er minder planten aanwezig zijn, is een luchtpomp nu wel noodzakelijk. Dit omdat er hier minder planten zijn die voor de zuurstofvoorziening zorgen. De luchtpomp zorgt er nu voor dat de oppervlakte van het water extra in beweging is waardoor de gasuitwisseling optimaal is.

totaaltje

Een nieuwe uitdaging dus.   Click to listen highlighted text! Mijn gezelschapsbak heb ik leeg gehaald. Die is nu helemaal leeg. Die staat nu zo in de serre: Alle vissen, planten, alles is er uit, er zit zelfs geen water meer in. Maar niet getreurd, ik ben niet gestopt met het houden van een aquarium. Ik heb een ander aquarium. Dat is dit aquarium: Dit is een nog groter aquarium, een Vision 450. De inrichting is ook heel anders. Dit is cichliden bak. Hierin zitten vissen uit het Malawimeer. Dit meer ligt in Afrika. Hierin leven veel cichliden. Dit zijn vaak mooi gekleurde vissen. Hieronder een paar bewoners: Zoals je al ziet, dit zijn geen vissen voor in een gezelschapsbak. Dit zijn vissen die zich thuis voelen in een bak met veel stenen. In dit aquarium zijn dan ook veel stenen geplaatst. Maar ook veel hout en toch ook nog wat planten. Maar niet zo heel veel soorten. De meeste planten zouden namelijk gewoon door de vissen losgetrokken worden en opgegeten worden. Dat zou jammer zijn. Standaard levert Juwel een filter in dit aquarium. Deze zit er echter niet meer in. Achter èèn van de deuren zit een ander filter. Een potfilter. Hierdoor wordt nu het water gezuiverd. Bij een bak waarin veel minder planten zitten, is het filter des te belangrijker. Dit omdat hier natuurlijk de planten het filterwerk niet kunnen doen. Daarom is er gekozen voor een behoorlijk groot filter. Dit filter is geschikt voor aquaria tot 600 liter. Juwel kent ook zijn eigen tl-balken. In een Vision 450 zijn dat twee balken. Die zitten er hier dan ook in. Maar omdat deze cichliden eigenlijk niet zo heel veel licht nodig hebben, heb ik er voor gekozen om alleen de achterste balk te gebruiken. Dit geeft genoeg kijklicht en is voldoende voor de planten en dieren. Maar omdat er minder planten aanwezig zijn, is een luchtpomp nu wel noodzakelijk. Dit omdat er hier minder planten zijn die voor de zuurstofvoorziening zorgen. De luchtpomp zorgt er nu voor dat de oppervlakte van het water extra in beweging is waardoor de gasuitwisseling optimaal is. Een nieuwe uitdaging dus. Powered By GSpeech

Hits: 138
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech