Erg warm aquarium

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De thermometer zit niet voor niets in een aquarium, dus kijk ik er regelmatig op. Vooral bij warm weer, zoals vandaag en gisteren, kan dat beslist geen kwaad.

Want een aquarium kan ook erg warm worden. Het water is bij mij nu zo´n 29°C. Dit is te warm.

 

thermometer

Hier moest dus iets gedaan worden. Vooral ook omdat we de dag nog niet door zijn en het warmste moment nog moet komen. Dus als er niets gedaan wordt, zal de temperatuur van het water nog verder stijgen. Dat wil ik niet.

Wat heb ik er aan gedaan:

  • De kap deels open gezet. Hierdoor kan de warmte makkelijker uit het aquarium ontsnappen. Er zal wel wat meer water verdampen, maar de temperatuur zal hierdoor wel zakken.
  • Een klein extra pompje zorgt nu voor nog meer waterbeweging aan de oppervlakte. Ook dit bevorderd het afkoelen van het water.

Het pompje

Het kleine pompje
Het wateroppervlak
Het wateroppervlak goed in beweging

Verder doe ik er niets aan. Gelukkig heb ik er vissen in zitten die wel een dag of wat in wat warmer water kunnen verblijven, maar optimaal is het niet.   Click to listen highlighted text! De thermometer zit niet voor niets in een aquarium, dus kijk ik er regelmatig op. Vooral bij warm weer, zoals vandaag en gisteren, kan dat beslist geen kwaad. Want een aquarium kan ook erg warm worden. Het water is bij mij nu zo´n 29°C. Dit is te warm.   Hier moest dus iets gedaan worden. Vooral ook omdat we de dag nog niet door zijn en het warmste moment nog moet komen. Dus als er niets gedaan wordt, zal de temperatuur van het water nog verder stijgen. Dat wil ik niet. Wat heb ik er aan gedaan: De kap deels open gezet. Hierdoor kan de warmte makkelijker uit het aquarium ontsnappen. Er zal wel wat meer water verdampen, maar de temperatuur zal hierdoor wel zakken. Een klein extra pompje zorgt nu voor nog meer waterbeweging aan de oppervlakte. Ook dit bevorderd het afkoelen van het water. Het kleine pompje Het wateroppervlak goed in beweging Verder doe ik er niets aan. Gelukkig heb ik er vissen in zitten die wel een dag of wat in wat warmer water kunnen verblijven, maar optimaal is het niet. Powered By GSpeech

 

Hits: 147
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech