He, nu een extern filter?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik was altijd tevreden over het interne filter van Juwel. En echt, dat ben ik nog steeds. Maar toch heb ik nu een extern filter. Waarom?

De vorige eigenaar van dit aquarium had helaas het interne filter er al uit gehaald. Deze werd ook niet mee geleverd. Een nieuwe kopen kon, maar dan moest deze in een volle bak weer ingekit worden. Dat is niet makkelijk te doen. Dan is het eenvoudiger om gewoon een extern filter in gebruik te nemen.

Daarom dus een extern filter. Dit is dus een Superfish geworden.

Het juwel filter, bij een Vision 450, een Bioflow 8.0 is eigenlijk, zoals gezegd, een uitstekend filter. Sommigen beweren dat het veel ruimte in neemt in het aquarium. Maar als je objectief bekijkt, valt dat best mee. Het is filter is namelijk 8 liter groot. Van de 450 liter, is dat natuurlijk niet zo heel veel. Het bevat alle benodigde filtermedia. Als je wilt, kun je daar nog prima een extra bakje nitrax in kwijt.

En de Superfish. Ook die heeft alle filtermedia. Ook deze is 8 liter groot. De opbrengst is ongeveer hetzelfde. Dus helemaal vergelijkbaar. Alleen in aanschaf is deze veel goedkoper. En het kan makkelijk geplaatst worden in een al draaiend aquarium. Dit omdat er alleen buizen aan zuignappen geplaatst moeten worden.

aanzuigbuis

Aanzuigbuis, verwarmingsstaaf en thermometer naast elkaar

Ik heb de aanzuiging, waar het water naar het filter gaat, aan de linkerkant, aan de achterwand. Aan de rechterkant heb ik nu een sproeibuis, die het water net onder de oppervlakte het aquarium in stuurt. Zo heb ik een stroming over de lengte. Daarom dus een extern filter.

Sproeibuis

Sproeibuis over de breedte van het aquarium. Extra pompje eronder.   Click to listen highlighted text! Ik was altijd tevreden over het interne filter van Juwel. En echt, dat ben ik nog steeds. Maar toch heb ik nu een extern filter. Waarom? De vorige eigenaar van dit aquarium had helaas het interne filter er al uit gehaald. Deze werd ook niet mee geleverd. Een nieuwe kopen kon, maar dan moest deze in een volle bak weer ingekit worden. Dat is niet makkelijk te doen. Dan is het eenvoudiger om gewoon een extern filter in gebruik te nemen. Daarom dus een extern filter. Dit is dus een Superfish geworden. Het juwel filter, bij een Vision 450, een Bioflow 8.0 is eigenlijk, zoals gezegd, een uitstekend filter. Sommigen beweren dat het veel ruimte in neemt in het aquarium. Maar als je objectief bekijkt, valt dat best mee. Het is filter is namelijk 8 liter groot. Van de 450 liter, is dat natuurlijk niet zo heel veel. Het bevat alle benodigde filtermedia. Als je wilt, kun je daar nog prima een extra bakje nitrax in kwijt. En de Superfish. Ook die heeft alle filtermedia. Ook deze is 8 liter groot. De opbrengst is ongeveer hetzelfde. Dus helemaal vergelijkbaar. Alleen in aanschaf is deze veel goedkoper. En het kan makkelijk geplaatst worden in een al draaiend aquarium. Dit omdat er alleen buizen aan zuignappen geplaatst moeten worden. Aanzuigbuis, verwarmingsstaaf en thermometer naast elkaar Ik heb de aanzuiging, waar het water naar het filter gaat, aan de linkerkant, aan de achterwand. Aan de rechterkant heb ik nu een sproeibuis, die het water net onder de oppervlakte het aquarium in stuurt. Zo heb ik een stroming over de lengte. Daarom dus een extern filter. Sproeibuis over de breedte van het aquarium. Extra pompje eronder. Powered By GSpeech

Hits: 163

Gerelateerde blogs

 • Steeds zweefvuil in het aquarium

  Ik had nog altijd wat zweefvuil in het aquarium. Dat zijn kleine partikeltjes die in het aquarium zweven. Hierdoor lijkt het water niet helemaal schoon en helder. Kwaad kan het niet, maar mooi is ook anders. Normaal zorgt het filter ervoor dat dit zweefvuil verwijderd wordt. Daar is in mijn filter het voorfilter voor. Maar blijkbaar houd dit toch niet al het vuil tegen. Geen idee waarom dit niet goed functioneert trouwens.
 • Doorstroomsnelheid

  Iemand op een aquariumforum adviseerde een ander lid om de inhoud van de bak 15x (!) per uur door het filter te laten gaan. Hij vertelde dat hij zelf op een 50 liter bakje een filterpomp op had staan van 700 liter per uur.
 • Filtermedia

  Ik heb zowel in de vijver als in het aquarium veel soorten filtermedia gebruikt en uitgeprobeerd. En eigenlijk altijd met succes. In het oude aquarium waren dat: filterwatten sponzen Citrax
 • Aquarium filter stond stil

  Vandaag was het weer tijd om het aquarium te doen. Gewoon de normale dingen... Maar toen ik de kast open deed om de stekker van het filter en de verwarming uit het stopcontact te trekken, bleken deze er niet in te zitten. Dus... ik was ze vorige week vergeten om deze weer terug in het stopcontact te doen. Even schrikken... maar al snel bedacht ik me, het zal wel meevallen.
 • Inrichting filter

  Mijn aquarium heeft het standaard filter. Maar deze is niet helemaal meer zo ingericht zoals Juwel het voorschrijft. Juwel geeft in haar handleiding het volgende op, van boven naar beneden:
 • Prut in het filter

  In het filter zit vaak een bruin prutje. Vaak zie je het bovenop de bovenste sponzen al liggen. Dit zie je zowel in het filter van de vijver als in het filter van het aquarium, kijk maar:
 • Onderhoud aquarium

  Een aquariumhouder zal elke week onderhoud plegen aan zijn aquarium. Dit hoort gewoon bij de hobby. Ik dus ook. Dat doe ik altijd in het weekend. En dan doe ik het volgende:
 • Het filter is geen prullenbak

  Sommige mensen denken dat een filter, voor vijver of aquarium, een soort prullenbak is. Deze mensen denken dat het filter afgestorven blad en de poepjes van de vissen afvangen.
 • Superfish Aqua Pro 600

  De filters van Superfish kennen een beetje aparte manier van werken. Normaal gesproken werkt een potfilter of van boven naar beneden of van beneden naar boven. Ik ga even uit van boven naar beneden. In zo'n filter zitten mandjes.
 • Water toch eens getest

  In een vorige post melde ik dat ik eigenlijk nooit het water test. Dat klopt ook. Dat deed ik nooit. Maar mijn huidig aquarium draaid net. Omdat bijna alles bijna nieuw is en er weinig planten in staan is het toch van belang om de kwaliteit van het water toch even in de gaten te houden.
 • Filter schoonmaken

  Ik merk dat ik wekelijks even het filter los moet koppelen en het voorfilter wat erin zit schoon moet spoelen. Dan haal ik het voorfilter eruit, de sponzen haal ik daar weer uit en spoel deze gewoon onder kraanwater. Want wat een berg vuil zit er dan in dat voorfilter. De sponzen zijn normaal blauw, groen en wit van kleur. Maar voor het uitspoelen zijn ze alle drie bruin. En het lijkt wel of het vol zit met blubber. Dus een kleine uitspoelbeurt kan dan beslist geen kwaad.
 • Klein filtertje anders gevuld

  Het kleine Tetra In filtertje was bij mij de laatste tijd gevuld met watten. Dat ging niet goed. Veel te snel zat het filtertje dicht en pompte het nauwelijks water rond.
 • Te klein filter?

  Veel cichlidehouders hebben meer dan èèn potfilter onder hun aquarium. Ik heb er maar èèn. Dat vinden de meeste cichlidehouders veel te weinig. De èèn zweert bij meerdere potfilters en de ander bij een bioloog.
 • Volgorde van filteren

  Vandaag heb ik de volgorde van filteren aangepast. Ik wilde het toch iets anders hebben. Hoe is het nu? Het voorfilter heb ik niet aangepast. Hierin zitten gewoon de drie sponzen. Zo zag het voorfilter eruit toen ik het uit het filter haalde:
 • Is mijn filter echt voldoende?

  In een vorige post stelde ik dat mijn filter groot genoeg is voor mijn aquarium. Ik stelde dat er meer behuizing voor bacteriën in mijn aquarium zit dan alleen in het filter. Daardoor kan ik met een kleiner filter uit, was een beetje de stelling van het blogje. 
 • 10 emmertje water.... of nee, doe maar 20 emmertjes...

  Vandaag was het weer zover. Tijd voor onderhoud aan het aquarium. Het eerste wat ik deed was het glas schoon maken. Even met een oude pas aan de binnenkant over het glas, kan ik makkelijk al het aanslag snel verwijderen. Maar er zat niet zoveel alg alg op het glas. Dit komt natuurlijk doordat ik niet zoveel licht in de bak heb. Ik gebruik maar 2 van de vier TL-buizen. Dat is genoeg voor de vissen, en ik denk ook voor de planten.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech