Een maand later...

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid.

Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig.

Natuurlijk, chicliden zijn voor mij een nieuw. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel verstand van. Maar al doende leert men. Gelukkig wel zonder dat de vissen daar last van hebben.

In de Vision 450 zitten twee lichtbalken met dus in totaal 4 tl´s. Maar daarvan heb ik zoals gezegd maar 2 in gebruik. Dit omdat de vissen die we hebben niet veel licht nodig hebben. En de planten, die kunnen ook met zo weinig licht.

Algen op stenenDe vorige eigenaar vertelde dat ik mogelijk al snel last zou hebben van alg. Daarom adviseerde hij ondermeer om alle stenen goed schoon te schrobben. Dit heb ik niet gedaan. Om veel alg te voorkomen heb ik juist minder licht. Veel licht, met veel voedingstoffen en weinig planten, veroorzaakt alg. Maar omdat ik maar twee tl´s gebruik, valt het met de alg gelukkig erg mee.

En een beetje alg, dat kunnen de vissen waarderen. Ze poetsen daartussen om daar kleine diertjes te vinden. Dit doen ze van nature. Dus een beetje alg is alleen maar goed in een bak als deze.

    Click to listen highlighted text! Het nieuwe aquarium draait nu een maand. En nog altijd naar alle tevredenheid. Tijdens deze maand zijn we eigenlijk geen gekke dingen tegen gekomen. Het water is en blijft goed en de vissen doen het geweldig. Natuurlijk, chicliden zijn voor mij een nieuw. Ik heb er eigenlijk niet zo heel veel verstand van. Maar al doende leert men. Gelukkig wel zonder dat de vissen daar last van hebben. In de Vision 450 zitten twee lichtbalken met dus in totaal 4 tl´s. Maar daarvan heb ik zoals gezegd maar 2 in gebruik. Dit omdat de vissen die we hebben niet veel licht nodig hebben. En de planten, die kunnen ook met zo weinig licht. De vorige eigenaar vertelde dat ik mogelijk al snel last zou hebben van alg. Daarom adviseerde hij ondermeer om alle stenen goed schoon te schrobben. Dit heb ik niet gedaan. Om veel alg te voorkomen heb ik juist minder licht. Veel licht, met veel voedingstoffen en weinig planten, veroorzaakt alg. Maar omdat ik maar twee tl´s gebruik, valt het met de alg gelukkig erg mee. En een beetje alg, dat kunnen de vissen waarderen. Ze poetsen daartussen om daar kleine diertjes te vinden. Dit doen ze van nature. Dus een beetje alg is alleen maar goed in een bak als deze.   Powered By GSpeech

Hits: 150

Gerelateerde blogs

 • Aquarium en vijver onderhoud

  Vandaag weer even bezig geweest met het onderhoud van mijn aquarium en de vijvertjes. Hoofdzaak is dan het onderhoud van het aquarium. Dit keer geen groot onderhoud. Dat had ik vorige week nog gedaan. Toen een kleine herinrichting. Verschillende planten toen gesnoeid en verplant. En ook ook de twee stukken hout van plaats verwisseld. Dit omdat het ene stuk hout een behoorlijke belemmering voor de stroming bleef. 
 • Mijn aquariumplanten

  Vanmiddag weer even tijd voor mijn aquarium genomen. Dat mag natuurlijk niet vergeten worden. En... het lijkt dat die het in elk geval steeds beter gaat doen. Bijna geen alg, en bijna geen werk aan. Wel zie ik dat de planten steeds beter gaan groeien. De Anubias nana geeft steeds meer bladeren en wordt steeds voller. Daarvan heb ik er twee in het aquarium. Beiden op hout. Dit is de nana die laag staat:
 • Javavaren

  In mijn aquarium heb ik vier javavarens. En drie daarvan zijn eigen kweek. De javavaren is in de aquariumwereld misschien wel de meest gebruikte plant. Het is een redelijk mooie plant die heel makkelijk te houden is. 
 • Even een paar plantjes verplaatst...

  Vanmorgen zag mijn aquarium er ongeveer zo uit: Maar dat vond ik niet echt mooi meer. Dus dacht ik... even wat plantjes verplaatsen. Maar daarvoor moest ik ook wat ruimte hebben. Dus heb ik er eerst een stuk hout uit gehaald. Die even op het aanrecht gezet:
 • Algen... de plaag die meestal goed in de hand te houden is

  Velen hebben alg in het aquarium. Ik ook. En dat mag ook. Mits het niet teveel is.  Ik heb voornamelijk penseelalg. Dat zit vooral op mijn achterwand. Dat stoort me niet en het lijkt erop dat het langzaam verminderd. Maar er zijn natuurlijk ook andere algen, zoals zweefalg, puntalg en draadalg. Daarvan zijn zweefalg en draadalg de lastigste.  Dan is meestal de vraag, hoe kom ik er af.
 • Aquarium-apparatuur

  Wat voor apparaten heb je allemaal nodig voor het goed functioneren van een aquarium. Dat is nog best wat:
 • Onderhoud aquarium

  Een aquariumhouder zal elke week onderhoud plegen aan zijn aquarium. Dit hoort gewoon bij de hobby. Ik dus ook. Dat doe ik altijd in het weekend. En dan doe ik het volgende:
 • Juwel HeliaLux Ledverlichting

  Juwel levert al een tijdje een nano aquarium met ledverlichting. Toch gaven ze op Facebook steeds aan dat ze ledverlichting (nog) niet geschikt vonden voor aquaria. Nu vind ik de facebookpagina van Juwel leuk. Daardoor krijg ik ook altijd hun berichten te zien. Daar staat sinds 7 juni een bericht op over de nieuwe producten van Juwel die gepresenteerd werden op de Interzoo, een beurs voor vakhandelaren op dier gebied. Daar werd ook de Primo serie voor het eerst getoond. Dit is de eerste serie van aquaria die door Juwel standaard van ledverlichting wordt voorzien. Het moet de vervanger zijn van de Rio serie.
 • Krijtjes in het aquarium

  Voor velen een beetje vreemde combinatie. En nee... Ik ga niet schrijven in het aquarium. En dan kun je bij de LVS (VIswinkel) wel dure druppels halen, maar ja, het was zondag, dus de winkel zit dicht. Dus op zoek naar een alternatief,.. En dan is schoolbordenkrijt prima. Deze bestaat eigenlijk alleen uit kalk. En laat het nu zo zijn dat in mijn kerstpakket een doosje krijtjes zat. Wel in alle kleuren.... Maar dat mag de pret niet drukken.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech