Volgorde van filteren

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag heb ik de volgorde van filteren aangepast. Ik wilde het toch iets anders hebben. Hoe is het nu?

Het voorfilter heb ik niet aangepast. Hierin zitten gewoon de drie sponzen. Zo zag het voorfilter eruit toen ik het uit het filter haalde:

 

vuil voorfilter

Hier kun je nog net zien dat de voorste spons blauw is. Dit is de grofste van de drie.

Daarachter zit dit nog:

Voorfilter zonder blauwe sponzen

Je ziet een groene en witte spons. Ik heb dit even voor de foto gedaan. Je kunt je voorstellen dat aan beide kanten dezelfde inhoud hoort.

De groene spons is fijner dan de blauwe. En de witte is natuurlijk het fijnst. Hierdoor wordt er gefilterd op grove, fijnere en daarna fijn zwevend vuil.

Daarna stroomt het water naar de mandjes. Het bovenste mandje bevat nog steeds poreuze balletjes. Het tweede mandje is nu gevuld met Cristal Max.

Cristal max boven op de andere mandjes

De onderste twee mandjes bevatten nu de bioballen.

Mandjes met bioballen

De bovenste mandjes bevatten nu het materiaal die het makkelijkst dichtslibt. Door deze nu bovenaan te plaatsen kan ik deze het makkelijkst uitspoelen. Dan hoef ik toch niet aan de bioballen te komen.

Voor de bacteriën maakt het niet uit. Alle mandjes zijn bedoeld voor biologische reiniging.

De mandjes staan nu dus zo in het filter:

De mandjes gestapeld in het filter

En met het voorfilter erbij:

compleet gevuld filter

De sponzen zijn natuurlijk schoongemaakt.   Click to listen highlighted text! Vandaag heb ik de volgorde van filteren aangepast. Ik wilde het toch iets anders hebben. Hoe is het nu? Het voorfilter heb ik niet aangepast. Hierin zitten gewoon de drie sponzen. Zo zag het voorfilter eruit toen ik het uit het filter haalde:   Hier kun je nog net zien dat de voorste spons blauw is. Dit is de grofste van de drie. Daarachter zit dit nog: Je ziet een groene en witte spons. Ik heb dit even voor de foto gedaan. Je kunt je voorstellen dat aan beide kanten dezelfde inhoud hoort. De groene spons is fijner dan de blauwe. En de witte is natuurlijk het fijnst. Hierdoor wordt er gefilterd op grove, fijnere en daarna fijn zwevend vuil. Daarna stroomt het water naar de mandjes. Het bovenste mandje bevat nog steeds poreuze balletjes. Het tweede mandje is nu gevuld met Cristal Max. De onderste twee mandjes bevatten nu de bioballen. De bovenste mandjes bevatten nu het materiaal die het makkelijkst dichtslibt. Door deze nu bovenaan te plaatsen kan ik deze het makkelijkst uitspoelen. Dan hoef ik toch niet aan de bioballen te komen. Voor de bacteriën maakt het niet uit. Alle mandjes zijn bedoeld voor biologische reiniging. De mandjes staan nu dus zo in het filter: En met het voorfilter erbij: De sponzen zijn natuurlijk schoongemaakt. Powered By GSpeech

Hits: 146

Gerelateerde blogs

 • Steeds zweefvuil in het aquarium

  Ik had nog altijd wat zweefvuil in het aquarium. Dat zijn kleine partikeltjes die in het aquarium zweven. Hierdoor lijkt het water niet helemaal schoon en helder. Kwaad kan het niet, maar mooi is ook anders. Normaal zorgt het filter ervoor dat dit zweefvuil verwijderd wordt. Daar is in mijn filter het voorfilter voor. Maar blijkbaar houd dit toch niet al het vuil tegen. Geen idee waarom dit niet goed functioneert trouwens.
 • Filtermedia

  Ik heb zowel in de vijver als in het aquarium veel soorten filtermedia gebruikt en uitgeprobeerd. En eigenlijk altijd met succes. In het oude aquarium waren dat: filterwatten sponzen Citrax
 • Superfish Aqua Pro 600

  De filters van Superfish kennen een beetje aparte manier van werken. Normaal gesproken werkt een potfilter of van boven naar beneden of van beneden naar boven. Ik ga even uit van boven naar beneden. In zo'n filter zitten mandjes.
 • He, nu een extern filter?

  Ik was altijd tevreden over het interne filter van Juwel. En echt, dat ben ik nog steeds. Maar toch heb ik nu een extern filter. Waarom?
 • Filter schoonmaken

  Ik merk dat ik wekelijks even het filter los moet koppelen en het voorfilter wat erin zit schoon moet spoelen. Dan haal ik het voorfilter eruit, de sponzen haal ik daar weer uit en spoel deze gewoon onder kraanwater. Want wat een berg vuil zit er dan in dat voorfilter. De sponzen zijn normaal blauw, groen en wit van kleur. Maar voor het uitspoelen zijn ze alle drie bruin. En het lijkt wel of het vol zit met blubber. Dus een kleine uitspoelbeurt kan dan beslist geen kwaad.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech