Jonge visjes

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik heb jonge visjes in het aquarium. Hele jonge visjes... ik gok tussen de 1,5 en 2 weken oud. Ik heb er twee gezien, maar het kunnen er nog meer zijn. Er zijn verstopplaatsen genoeg. En dat is het belangrijkste als je jonge visjes over wilt houden. 

Doordat de stenen zo gestapeld zijn kunnen jongen zich goed tussen de kleine kieren zich verstoppen. Ook de anubias nano, die veel bladeren heeft, vormt een goede verstopplek voor deze jonge dieren. En omdat ik niet het hele aquarium overhoop wil halen, zal ik pas over een tijdje zien hoeveel het er werkelijk zijn.

Ze zijn zo groot als een speldenknop. Ieniemienie dus.

Wie de ouders zijn is niet zeker. Ze worden niet verzorgd door één van de vissen en moeten zich dus zelf redden.

Ik gok erop dat dit één van de ouders is, maar zeker is het dus niet:

Broedende vis

Ik moet dus nog even geduld hebben.   Click to listen highlighted text! Ik heb jonge visjes in het aquarium. Hele jonge visjes... ik gok tussen de 1,5 en 2 weken oud. Ik heb er twee gezien, maar het kunnen er nog meer zijn. Er zijn verstopplaatsen genoeg. En dat is het belangrijkste als je jonge visjes over wilt houden.  Doordat de stenen zo gestapeld zijn kunnen jongen zich goed tussen de kleine kieren zich verstoppen. Ook de anubias nano, die veel bladeren heeft, vormt een goede verstopplek voor deze jonge dieren. En omdat ik niet het hele aquarium overhoop wil halen, zal ik pas over een tijdje zien hoeveel het er werkelijk zijn. Ze zijn zo groot als een speldenknop. Ieniemienie dus. Wie de ouders zijn is niet zeker. Ze worden niet verzorgd door één van de vissen en moeten zich dus zelf redden. Ik gok erop dat dit één van de ouders is, maar zeker is het dus niet: Ik moet dus nog even geduld hebben. Powered By GSpeech

 

Hits: 149

Gerelateerde blogs

  • Toch andere ouders?

    Ik heb vandaag een poging gedaan om foto's te maken van de jonge visjes. Maar dat valt niet mee. Ten eerste zijn ze erg snel en verstoppen zich nog al snel. Logisch dat ze zich verstoppen, ze willen overleven. Maar dat maakt het fotograveren niet makkelijker.
  • Sommige Malawi cichliden zijn echte holbewoners

    Veel Malawi cichliden houden van holen. Daar verschuilen ze zich graag en maken er soms zelfs nesten. Deze holen zijn onmisbaar voor ze.
  • Even het aquarium opnieuw ingericht

    Nou ja... even... Ik vond het een beetje rommelig met het hout wat ik in het aquarium heb. En ik vond dat je maar weinig zag van al dat hout. Want ik had, en heb nog steeds, 4 stukken hout in mijn aquarium. Maar als je goed keek zag je er één, met een beetje goed kijken twee stukken. Dat was niet veel. En natuurlijk is dat zonde. Waarom zou ik dan zoveel hout in het aquarium hebben?
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech