Sommige Malawi cichliden zijn echte holbewoners

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Veel Malawi cichliden houden van holen. Daar verschuilen ze zich graag en maken er soms zelfs nesten. Deze holen zijn onmisbaar voor ze.

Zoals je waarschijnlijk al wel weet heb ik alleen lavastenen in mijn aquarium. veel zijn best grote brokken. Hierdoor kon ik heel mooi holen maken. Die ontstaan bij het stapelen van deze stenen. Ik heb er voor gezorgd dat er tussen de stenen gewoon grote gaten zitten. Dit zijn de holen.

Hierdoor kunnen vissen heel mooi zich verschuilen maar soms ook gewoon door de grot naar de achterkant of zijkant van de stapel stenen zwemmen.

De vissen lijken deze grotten wel te waarderen. Ze maken er veel gebruik van. En één heeft een speciale grot... Deze bevind zich tussen de achterwand en een stapel stenen. Daar zit deze vis het meest.

Hieronder wat foto's van deze grotten met de vissen daarin.

20161030_133809

20161030_133933

20161030_133958

20161030_134832   Click to listen highlighted text! Veel Malawi cichliden houden van holen. Daar verschuilen ze zich graag en maken er soms zelfs nesten. Deze holen zijn onmisbaar voor ze. Zoals je waarschijnlijk al wel weet heb ik alleen lavastenen in mijn aquarium. veel zijn best grote brokken. Hierdoor kon ik heel mooi holen maken. Die ontstaan bij het stapelen van deze stenen. Ik heb er voor gezorgd dat er tussen de stenen gewoon grote gaten zitten. Dit zijn de holen. Hierdoor kunnen vissen heel mooi zich verschuilen maar soms ook gewoon door de grot naar de achterkant of zijkant van de stapel stenen zwemmen. De vissen lijken deze grotten wel te waarderen. Ze maken er veel gebruik van. En één heeft een speciale grot... Deze bevind zich tussen de achterwand en een stapel stenen. Daar zit deze vis het meest. Hieronder wat fotos van deze grotten met de vissen daarin. Powered By GSpeech

Hits: 111

Gerelateerde blogs

  • Herinrichting aquarium

    Ik heb het aquarium opnieuw ingericht. Of toch bijna geheel opnieuw ingericht. Al het hout en bijna alle lavastenen zijn eruit geweest. Daardoor waren ook alle Anubiasplanten eruit. Deze zitten namelijk allen op stenen of hout.  De Vallisneria heb ik alleen lichtelijk verplaatst. Ze zijn wat meer in de rechterhoek gedrukt. De grootste stond nu wat meer vooraan waardoor de bladeren vooral aan de voorkant van de bak dreven. Ik heb ze liever aan de achterkant, waardoor ze het licht nog meer dimmen.
  • Jonge visjes

    Ik heb jonge visjes in het aquarium. Hele jonge visjes... ik gok tussen de 1,5 en 2 weken oud. Ik heb er twee gezien, maar het kunnen er nog meer zijn. Er zijn verstopplaatsen genoeg. En dat is het belangrijkste als je jonge visjes over wilt houden. 
  • Even het aquarium opnieuw ingericht

    Nou ja... even... Ik vond het een beetje rommelig met het hout wat ik in het aquarium heb. En ik vond dat je maar weinig zag van al dat hout. Want ik had, en heb nog steeds, 4 stukken hout in mijn aquarium. Maar als je goed keek zag je er één, met een beetje goed kijken twee stukken. Dat was niet veel. En natuurlijk is dat zonde. Waarom zou ik dan zoveel hout in het aquarium hebben?
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech