Even het aquarium opnieuw ingericht

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nou ja... even...

Ik vond het een beetje rommelig met het hout wat ik in het aquarium heb. En ik vond dat je maar weinig zag van al dat hout. Want ik had, en heb nog steeds, 4 stukken hout in mijn aquarium. Maar als je goed keek zag je er één, met een beetje goed kijken twee stukken. Dat was niet veel. En natuurlijk is dat zonde. Waarom zou ik dan zoveel hout in het aquarium hebben?

Natuurlijk is hout ook een goed materiaal om schuilplaatsen voor de vissen te maken. Met meerdere stukken kun je toch gaten en grotten maken. Maar die moet je dan wel een beetje zien.

Verder vond ik dat het best een beetje 'spannender' mocht. Schuilplekken zijn natuurlijk goed voor de vissen, maar het oog wil ook wat. Dus het mag er ook voor de toeschouwer best een beetje aantrekkelijk uit zien.

Maar ja... vier stukken hout, hoe leg je dat dan zodanig neer, dat die doelen gehaald worden en het toch ook goed is voor de vissen.

En, met al een heleboel stenen in de bak, hoe raak je dat dan allemaal mooi kwijt in de bak? Lastig is dat wel.

Dus toen ook maar een boel stenen uit de bak gehaald. Die aan de rechterzijde zijn er allemaal uit geweest. Toch al met al, drie emmers vol. Ik had geen idee dat het er zo veel waren.

De stenen links heb ik wel laten liggen. Dan konden de vissen die dat echt nodig hadden toch nog schuilen...

In de keuken, gewoon op het aanrecht, heb ik een proefopstelling gemaakt met al dat hout. Zo kon ik redelijk zien hoe het er uit ging zien en hoeveel ruimte het nodig had. En of de construktie die ik maakte ook een beetje stabiel is, wat best nodig is bij gravende vissen.

Dat ging ongeveer zo:

Eerste stuk op het aanrecht

Tweede suk er achterop

Derde stuk met planten er voor bijop

Alleen het vierde stuk paste hier niet meer naast op het aanrecht. Dan zou het de gootsteen in vallen.

Toen ik een beetje het idee had hoe ik het hebben wilde, ben ik het hout in het aquarium gaan plaatsen.

Daarna zat ik natuurlijk nog met een berg stenen. Maar ach... aan de linkerkant had ik er al een stel liggen. Daarom heb ik deze berg gewoon uitgebreid. Maar er wel voor gezorgd dat er genoeg grotten en spleten ontstonden. Schuilplekken genoeg.

Het nieuwe deel van de berg

Een totaaltje van de hele berg

En zo had ik de hele middag weer gevuld.

En voor de liefhebber... hier nog een totaaltje van het hele aquarium:

Totaaltje van het aquarium{/gpseech}

Hits: 146

Gerelateerde blogs

 • Herinrichting aquarium

  Ik heb het aquarium opnieuw ingericht. Of toch bijna geheel opnieuw ingericht. Al het hout en bijna alle lavastenen zijn eruit geweest. Daardoor waren ook alle Anubiasplanten eruit. Deze zitten namelijk allen op stenen of hout.  De Vallisneria heb ik alleen lichtelijk verplaatst. Ze zijn wat meer in de rechterhoek gedrukt. De grootste stond nu wat meer vooraan waardoor de bladeren vooral aan de voorkant van de bak dreven. Ik heb ze liever aan de achterkant, waardoor ze het licht nog meer dimmen.
 • Het beginnen met een aquarium

  Een aquarium beginnen is eenvoudig, mits je de juiste stappen onderneemt. Dit begint natuurlijk al met het kiezen van de juiste aquarium. Kies in geen geval een vissenkom. Deze is ongeschikt om welke dieren dan ook te houden. Het aquarium kiezen Kies een aquarium zo groot mogelijk. Minimummaat is toch wel 80 cm lang, maar liever nog 1 meter. Dit omdat hierin makkelijker meer vissen gehouden kunnen worden en het water makkelijker stabiel gehouden kunnen worden. Daarnaast is het makkelijk als het aquarium compleet geleverd wordt. Dit betekent dat bij het aquarium de volgende dingen mee geleverd worden:
 • Jonge visjes

  Ik heb jonge visjes in het aquarium. Hele jonge visjes... ik gok tussen de 1,5 en 2 weken oud. Ik heb er twee gezien, maar het kunnen er nog meer zijn. Er zijn verstopplaatsen genoeg. En dat is het belangrijkste als je jonge visjes over wilt houden. 
 • Sommige Malawi cichliden zijn echte holbewoners

  Veel Malawi cichliden houden van holen. Daar verschuilen ze zich graag en maken er soms zelfs nesten. Deze holen zijn onmisbaar voor ze.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech