De zoektocht naar een klein lampje

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

We hebben op de schouw twee schemerlampjes staan. Daarin zaten twee 60 Watt lampen. Maar omdat deze in serie stonden branden ze op ongeveer 15 Watt. Hierdoor zijn ze heel lang mee gegaan.

Maar ook die zijn laatst kapot gegaan. Daarom zochten we daarvoor ook ledlampjes. De lampjes werden daarom weer parallel gezet. Maar toen we daar 2 Watt ledlampen in deden branden ze veel te vel. Dus op zoek naar ledlampjes die nog minder gebruiken en dus nog minder licht geven. Maar die zijn niet in veel winkels te vinden.

Bij de Kwantum zag ik toevallig lampjes van 0,3 Watt. Daarvan hebben we er twee gekocht. Het zijn twee buislampjes. Zo heten ze. Waarom, ik weet het niet, want het zijn geen buizen. Het zijn gewoon twee kleine lampjes met, logisch, kleine fitting. Dit zijn ze:

472902

En zo branden ze nu:

20161120_205003(1)

We zijn er tevreden mee. Mooi zacht licht.   Click to listen highlighted text! We hebben op de schouw twee schemerlampjes staan. Daarin zaten twee 60 Watt lampen. Maar omdat deze in serie stonden branden ze op ongeveer 15 Watt. Hierdoor zijn ze heel lang mee gegaan. Maar ook die zijn laatst kapot gegaan. Daarom zochten we daarvoor ook ledlampjes. De lampjes werden daarom weer parallel gezet. Maar toen we daar 2 Watt ledlampen in deden branden ze veel te vel. Dus op zoek naar ledlampjes die nog minder gebruiken en dus nog minder licht geven. Maar die zijn niet in veel winkels te vinden. Bij de Kwantum zag ik toevallig lampjes van 0,3 Watt. Daarvan hebben we er twee gekocht. Het zijn twee buislampjes. Zo heten ze. Waarom, ik weet het niet, want het zijn geen buizen. Het zijn gewoon twee kleine lampjes met, logisch, kleine fitting. Dit zijn ze: En zo branden ze nu: We zijn er tevreden mee. Mooi zacht licht. Powered By GSpeech

Hits: 152

Gerelateerde blogs

 • Energiebesparing III

  Een tijd terug schreef ik al twee keer over de energiebesparing die eventueel mogelijk is, bij de hobby's die ik heb. Want het houden van een aquarium en een vijver kan, als  je niet goed uitkijkt behoorlijk duur worden. 
 • Led verlichting

  Tegenwoordig is het al bijna ingeburgerd. Led verlichting. Wij zijn langzaam aan het overstappen. De eerste generatie ledlampen hadden nog geen mooi licht. Of ze gaven een blauw-wit koud licht, of groen-geel. Dat laatste moest dan voor wat warmer licht doorgaan. Maar tegenwoordig geven ze mooi licht. Gewoon daglicht of Warmwit.
 • Led verlichting, we zijn nu echt op dreef...

  Twee weken terug schreef ik het al, we hebben steeds meer ledlampen in huis. Vandaag even snel door het huis gelopen, maar als ik het goed heb, hebben we nog maar 6 gloeilampen in huis, die regelmatig gebruikt worden. Dus ik tel geen lampen mee die maar gemiddeld 1x per maand branden. Dat zou bijvoorbeeld de lamp beneden in de kelder zijn. Die is voor besparing helemaal niet interessant.
 • Nieuw bureau met verlichting

  Dit weekend lekker aan het klussen geweest. Eerst gisteren nieuwe verlichting onder de aanrechtkastjes geplaatst. Op Facebook had ik al gezet dat dit STRIBERG van IKEA zou zijn. Maar ik had het mis. We hebben INREDA. En wel gelijk 2 stuks. Gelukkig is dit goed verklaarbaar. Als je naar de foto's kijkt, dan zouden de twee producten dezelfde kunnen zijn. Maar er zijn een paar kleine verschillen:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech