Energiebesparing III

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een tijd terug schreef ik al twee keer over de energiebesparing die eventueel mogelijk is, bij de hobby's die ik heb. Want het houden van een aquarium en een vijver kan, als  je niet goed uitkijkt behoorlijk duur worden. 

Dus hebben we toen wat energiebesparende maatregelen genomen. Maar we deden natuurlijk meer. Want we gebruiken de afwasmachine nu alleen nog in het weekend, hangen de schone was alleen nog maar op en hebben een aantal veel gebruikte lampen vervangen door LED-lampen. Behalve de leds in het aquarium hebben we nog 3 led-lampen in de woonkamer en één reeks in de keuken.

En heeft dat geholpen? Ja, dat beslist. Niet dat we alles opgemeten en bijgehouden hebben. Maar we kregen onlangs de jaarafrekening van het energiebedrijf. Nou... die was heel positief. Hierdoor gaat natuurlijk ook de maandelijkse betaling omlaag.

En één tip: Bel eens met je energiebedrijf. Doe dit vooral als je al een aantal jaren een contract hebt. Waarschijnlijk kun je het contract heel makkelijk aan laten passen. En dat kan een behoorlijke besparing opleveren. Ons leverde dit alleen al zo'n 45 euro per maand op. En met de jaarafschrift blijkt dat er nu nog weer wat van af gaat.... (/gspeech}

Hits: 160

Gerelateerde blogs

  • De zoektocht naar een klein lampje

    We hebben op de schouw twee schemerlampjes staan. Daarin zaten twee 60 Watt lampen. Maar omdat deze in serie stonden branden ze op ongeveer 15 Watt. Hierdoor zijn ze heel lang mee gegaan. Maar ook die zijn laatst kapot gegaan. Daarom zochten we daarvoor ook ledlampjes. De lampjes werden daarom weer parallel gezet. Maar toen we daar 2 Watt ledlampen in deden branden ze veel te vel. Dus op zoek naar ledlampjes die nog minder gebruiken en dus nog minder licht geven. Maar die zijn niet in veel winkels te vinden.
  • Led verlichting

    Tegenwoordig is het al bijna ingeburgerd. Led verlichting. Wij zijn langzaam aan het overstappen. De eerste generatie ledlampen hadden nog geen mooi licht. Of ze gaven een blauw-wit koud licht, of groen-geel. Dat laatste moest dan voor wat warmer licht doorgaan. Maar tegenwoordig geven ze mooi licht. Gewoon daglicht of Warmwit.
  • Led verlichting, we zijn nu echt op dreef...

    Twee weken terug schreef ik het al, we hebben steeds meer ledlampen in huis. Vandaag even snel door het huis gelopen, maar als ik het goed heb, hebben we nog maar 6 gloeilampen in huis, die regelmatig gebruikt worden. Dus ik tel geen lampen mee die maar gemiddeld 1x per maand branden. Dat zou bijvoorbeeld de lamp beneden in de kelder zijn. Die is voor besparing helemaal niet interessant.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech