Kruik naar binnen, e-thermostaat aan

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vandaag twee klusjes gedaan die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Al is de reden gelijk: temperatuur...

Omdat het vanaf vannacht redelljk kan gaan vriezen, was het nodig om mijn vijverfiltertje, een terracotta kruik, af te sluiten, schoon te maken en naar binnen te halen. Terracotta is namelijk niet echt winterhard.

Het schoonmaken is nog een behoorlijk karwei. Er zaten sponzen en matten in. De sponzen zijn weg gegooid. Dit waren gewoon goedkope huishoudsponsjes en die vervang je voor 1 euro. De rest heb ik in de douche schoon gespoeld. Ook de kruik kreeg een behoorlijke behandeling met de borstel, omdat hier toch aardig wat alg op groeide.

Daarna zijn we naar mijn moeder gegaan. Die heeft sinds kort een e-thermostaat van Essent. Maar die moest nog aangesloten worden. Omdat haar ketel een iets oudere Nefit was, moest daar een power convertor tussen. Maar moeilijk was het niet. Eerst de convertor aangesloten op de ketel, daarna de thermostaat geplaatst. Eigenlijk was het lastigste het aansluitblokje bij de ketel vinden. In de meterkast moest ook nog eens een hub geplaatst worden. Dit is een kastje wat via Wifi contact houd met de thermostaat. Via ethernet houdt het contact met het internet. Hierdoor is het mogelijk om de thermostaat te besturen met behulp van een smartphone, tablet of computer. Ook kan op die manier de thermostaat ingesteld worden als klokthermostaat. Hiervoor zijn apps en een windowsprogramma beschikbaar.

Een bijkomend voordeel is dat het display erg goed leesbaar is. Makkelijk voor iets oudere mensen.

De e-thermostaat

De e-thermostaat

Hub.

Vandaag ben ik dus weer nuttig bezig geweest...   Click to listen highlighted text! Vandaag twee klusjes gedaan die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Al is de reden gelijk: temperatuur... Omdat het vanaf vannacht redelljk kan gaan vriezen, was het nodig om mijn vijverfiltertje, een terracotta kruik, af te sluiten, schoon te maken en naar binnen te halen. Terracotta is namelijk niet echt winterhard. Het schoonmaken is nog een behoorlijk karwei. Er zaten sponzen en matten in. De sponzen zijn weg gegooid. Dit waren gewoon goedkope huishoudsponsjes en die vervang je voor 1 euro. De rest heb ik in de douche schoon gespoeld. Ook de kruik kreeg een behoorlijke behandeling met de borstel, omdat hier toch aardig wat alg op groeide. Daarna zijn we naar mijn moeder gegaan. Die heeft sinds kort een e-thermostaat van Essent. Maar die moest nog aangesloten worden. Omdat haar ketel een iets oudere Nefit was, moest daar een power convertor tussen. Maar moeilijk was het niet. Eerst de convertor aangesloten op de ketel, daarna de thermostaat geplaatst. Eigenlijk was het lastigste het aansluitblokje bij de ketel vinden. In de meterkast moest ook nog eens een hub geplaatst worden. Dit is een kastje wat via Wifi contact houd met de thermostaat. Via ethernet houdt het contact met het internet. Hierdoor is het mogelijk om de thermostaat te besturen met behulp van een smartphone, tablet of computer. Ook kan op die manier de thermostaat ingesteld worden als klokthermostaat. Hiervoor zijn apps en een windowsprogramma beschikbaar. Een bijkomend voordeel is dat het display erg goed leesbaar is. Makkelijk voor iets oudere mensen. De e-thermostaat Hub. Vandaag ben ik dus weer nuttig bezig geweest... Powered By GSpeech

Hits: 167
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech