Nieuw bureau met verlichting

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit weekend lekker aan het klussen geweest. Eerst gisteren nieuwe verlichting onder de aanrechtkastjes geplaatst. Op Facebook had ik al gezet dat dit STRIBERG van IKEA zou zijn. Maar ik had het mis. We hebben INREDA. En wel gelijk 2 stuks.

Gelukkig is dit goed verklaarbaar. Als je naar de foto's kijkt, dan zouden de twee producten dezelfde kunnen zijn. Maar er zijn een paar kleine verschillen:

 

  • Striberg: 42 cm lang, Opbrengst 150 lumen, Gebruik: 2,4 watt 
  • Inreda: 55 cm lag, Opbrengst 450 lumen, Gebruik: 3,3 watt (per stuk)

Je ziet, vooral de lichtopbrengst is een groot verschil. En hierdoor hebben we voor toch een stuk meer licht op het werkblad. En... het stroomgebruik is weer een stuk lager dan bij spaarlampen, waarvan we er ook minimaal 2 onder de kastjes hadden zitten.

Verder hebben we een nieuw bureau gemaakt. Dit hebben we gedaan door twee Alex ladeblokken te nemen en daar een werkblad van twee meter op te leggen. Daardoor is een lang bureau ontstaan waar we allebei aan kunnen zitten.

Dit bureau staat wel aan de andere muur van de achterkamer. Dit omdat het anders wat lastig werd om de kamer in te komen.

Hierdoor was het wel nodig om de eettafel weer naar de muur te verplaatsen waar eerst de bureau's stonden.

En omdat die IKEA spullen allemaal meubels zijn die je zelf wel even in elkaar moet schroeven, hebben we weer een leuke invulling van de dag gehad.   Click to listen highlighted text! Dit weekend lekker aan het klussen geweest. Eerst gisteren nieuwe verlichting onder de aanrechtkastjes geplaatst. Op Facebook had ik al gezet dat dit STRIBERG van IKEA zou zijn. Maar ik had het mis. We hebben INREDA. En wel gelijk 2 stuks. Gelukkig is dit goed verklaarbaar. Als je naar de fotos kijkt, dan zouden de twee producten dezelfde kunnen zijn. Maar er zijn een paar kleine verschillen:   Striberg: 42 cm lang, Opbrengst 150 lumen, Gebruik: 2,4 watt  Inreda: 55 cm lag, Opbrengst 450 lumen, Gebruik: 3,3 watt (per stuk) Je ziet, vooral de lichtopbrengst is een groot verschil. En hierdoor hebben we voor toch een stuk meer licht op het werkblad. En... het stroomgebruik is weer een stuk lager dan bij spaarlampen, waarvan we er ook minimaal 2 onder de kastjes hadden zitten. Verder hebben we een nieuw bureau gemaakt. Dit hebben we gedaan door twee Alex ladeblokken te nemen en daar een werkblad van twee meter op te leggen. Daardoor is een lang bureau ontstaan waar we allebei aan kunnen zitten. Dit bureau staat wel aan de andere muur van de achterkamer. Dit omdat het anders wat lastig werd om de kamer in te komen. Hierdoor was het wel nodig om de eettafel weer naar de muur te verplaatsen waar eerst de bureaus stonden. En omdat die IKEA spullen allemaal meubels zijn die je zelf wel even in elkaar moet schroeven, hebben we weer een leuke invulling van de dag gehad. Powered By GSpeech

Hits: 141

Gerelateerde blogs

  • De zoektocht naar een klein lampje

    We hebben op de schouw twee schemerlampjes staan. Daarin zaten twee 60 Watt lampen. Maar omdat deze in serie stonden branden ze op ongeveer 15 Watt. Hierdoor zijn ze heel lang mee gegaan. Maar ook die zijn laatst kapot gegaan. Daarom zochten we daarvoor ook ledlampjes. De lampjes werden daarom weer parallel gezet. Maar toen we daar 2 Watt ledlampen in deden branden ze veel te vel. Dus op zoek naar ledlampjes die nog minder gebruiken en dus nog minder licht geven. Maar die zijn niet in veel winkels te vinden.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech