Thermostaatkraan in de douche geplaatst.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Zaterdag waren de thermostaatkranen voor de douche bij de Aldi in de aanbieding. Die wilden we al langer graag hebben, dus daarvan hebben we er één gekocht. Maar ja... dan moet ie ook even geplaatst worden. 

Op het internet had ik al gezien hoe dat moest, en het kon geen moeilijk karwei worden. Toch werd dat wel een beetje...

De oude kraan verwijderen was zo gebeurd. Eerst natuurlijk de hoofdkraan gesloten, want anders werd het al snel een waterballet in de douche, en dat willen we niet.

Toen de nieuwe kraan uit de doos gehaald. Gelijk bleek al dat die niet op de aansluiting zou passen. Hartafstand tussen koud en warm waren wel goed, daar had ik op gelet, maar de aansluitingeen in de muur was veeeel dunner dan die van de kraan. Maar goed... er waren s-koppelingen bij de kraan meegeleverd. Ik dacht dus... daarmee gaat 't wel lukken. 

Eerst dus de oude s-koppelingen uit de muur gedraaid. En toen bleek... de aansluitingen daarvan, ook aan de muurzijde... waren veel dunner dan die van de s-koppelingen die meegeleverd waren. Dus een probleem. Dat ging echt niet passen.

Daarom snel naar de bouwmarkt gereden. Gelukkig had ik zowel de nieuwe, meegeleverde, als oude s-koppelingen meegenomen. Zo kon ik daar snel uitleggen welke ik wel nodig had. De ene draad van de oude s-koppeling, en de andere draad van de nieuwe. Gelukkig hadden ze die. Maar die dingen zijn nog redelijk prijzig... 

Maar daarmee was het karweitje inderdaad redelijk snel gedaan. En daarna lekker genieten van een douche op goede temperatuur.

En oja... wie zich nu afvraagt wat is zo'n s-koppeling. Zoiets dus:

 

En dit is de bewuste kraan:

  Click to listen highlighted text! Zaterdag waren de thermostaatkranen voor de douche bij de Aldi in de aanbieding. Die wilden we al langer graag hebben, dus daarvan hebben we er één gekocht. Maar ja... dan moet ie ook even geplaatst worden.  Op het internet had ik al gezien hoe dat moest, en het kon geen moeilijk karwei worden. Toch werd dat wel een beetje... De oude kraan verwijderen was zo gebeurd. Eerst natuurlijk de hoofdkraan gesloten, want anders werd het al snel een waterballet in de douche, en dat willen we niet. Toen de nieuwe kraan uit de doos gehaald. Gelijk bleek al dat die niet op de aansluiting zou passen. Hartafstand tussen koud en warm waren wel goed, daar had ik op gelet, maar de aansluitingeen in de muur was veeeel dunner dan die van de kraan. Maar goed... er waren s-koppelingen bij de kraan meegeleverd. Ik dacht dus... daarmee gaat t wel lukken.  Eerst dus de oude s-koppelingen uit de muur gedraaid. En toen bleek... de aansluitingen daarvan, ook aan de muurzijde... waren veel dunner dan die van de s-koppelingen die meegeleverd waren. Dus een probleem. Dat ging echt niet passen. Daarom snel naar de bouwmarkt gereden. Gelukkig had ik zowel de nieuwe, meegeleverde, als oude s-koppelingen meegenomen. Zo kon ik daar snel uitleggen welke ik wel nodig had. De ene draad van de oude s-koppeling, en de andere draad van de nieuwe. Gelukkig hadden ze die. Maar die dingen zijn nog redelijk prijzig...  Maar daarmee was het karweitje inderdaad redelijk snel gedaan. En daarna lekker genieten van een douche op goede temperatuur. En oja... wie zich nu afvraagt wat is zon s-koppeling. Zoiets dus:   En dit is de bewuste kraan: Powered By GSpeech

Hits: 132
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech