Wildgroei van apps gevaar voor verkeer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De bovenstaande kop stond vanmorgen groot in de Metro. 

Maar daar ben ik het niet mee eens. Je kunt idd makkelijk een berg apps op de telefoon zetten. Sommige zijn nog makkelijk in het verkeer ook. Een navigatieapp of de reisplanner van NS zijn voor vele mensen onmisbaar. Logisch. 

Alleen is het natuurlijk wel verstandig om de smartfone in een houder te zetten als je zelf rijdt. Die houders zijn er niet alleen voor in de auto maar ook voor op de fiets. En zelfs de action verkoopt die dingen.

Verder bepaalt natuurlijk niet de app(s) wanneer je ze gebruikt. Dat doet de gebruiker. En dan vooral op momenten blijkbaar dat het eigenlijk niet uit komt. Daarom is het al heel lang verboden om een telefoon in de hand te hebben als je een auto bestuurd. 

Dus als je die foon gewoon uit laat of in de tas, jas of broekzak laat, dan is er natuurlijk nix aan het handje. Maar ja... de mens laat zich tegenwoordig schijnbaar regeren door zo'n ding. Het ding heet een smartfone en dus zal het wel heel smart zijn om dat ding in de hand te hebben op de vreemste momenten.

Ik heb vroeger... ja heel lang geleden... toen ik voor het eerst op straat kwam al geleerd dat je op moest letten op de weg, en niet bezig moest zijn met andere dingen. Toen ik ging fietsen, was al snel erna... herhaalde mijn moeder die boodschap nog regelmatig. En velen hebben een rijbewijs gehaald. De rij-instructeur zal ook vast wel eens gemeld hebben dat als je aan het rijden bent, je het verkeer in de gaten moet houden, niet die foon...

En tja... zoals ik al zei. dan moet je de smartfone of de apps niet de schuld geven. Degene die in de sloot rijdt en dan zegt: "De tomtom zei dat..." daar lach je tegenwoordig toch ook om?

  Click to listen highlighted text! De bovenstaande kop stond vanmorgen groot in de Metro.  Maar daar ben ik het niet mee eens. Je kunt idd makkelijk een berg apps op de telefoon zetten. Sommige zijn nog makkelijk in het verkeer ook. Een navigatieapp of de reisplanner van NS zijn voor vele mensen onmisbaar. Logisch.  Alleen is het natuurlijk wel verstandig om de smartfone in een houder te zetten als je zelf rijdt. Die houders zijn er niet alleen voor in de auto maar ook voor op de fiets. En zelfs de action verkoopt die dingen. Verder bepaalt natuurlijk niet de app(s) wanneer je ze gebruikt. Dat doet de gebruiker. En dan vooral op momenten blijkbaar dat het eigenlijk niet uit komt. Daarom is het al heel lang verboden om een telefoon in de hand te hebben als je een auto bestuurd.  Dus als je die foon gewoon uit laat of in de tas, jas of broekzak laat, dan is er natuurlijk nix aan het handje. Maar ja... de mens laat zich tegenwoordig schijnbaar regeren door zon ding. Het ding heet een smartfone en dus zal het wel heel smart zijn om dat ding in de hand te hebben op de vreemste momenten. Ik heb vroeger... ja heel lang geleden... toen ik voor het eerst op straat kwam al geleerd dat je op moest letten op de weg, en niet bezig moest zijn met andere dingen. Toen ik ging fietsen, was al snel erna... herhaalde mijn moeder die boodschap nog regelmatig. En velen hebben een rijbewijs gehaald. De rij-instructeur zal ook vast wel eens gemeld hebben dat als je aan het rijden bent, je het verkeer in de gaten moet houden, niet die foon... En tja... zoals ik al zei. dan moet je de smartfone of de apps niet de schuld geven. Degene die in de sloot rijdt en dan zegt: De tomtom zei dat... daar lach je tegenwoordig toch ook om? Powered By GSpeech

Hits: 108

Gerelateerde blogs

  • Het goede gedrag van een reiziger

    Een goede reiziger reist met het openbaar vervoer. Hij vertrekt natuurlijk op tijd. En wel zodanig dat de conducteur hem ziet aan komen lopen. Natuurlijk heeft hij dan geen haast, neemt de tijd en rekent er dan op dat de trein op hem wacht. Als dat niet zo is, dan vloekt en scheldt hij. Maar natuurlijk op zo'n volume dat iedereen het luid en duidelijk kan horen.
  • Kruik naar binnen, e-thermostaat aan

    Vandaag twee klusjes gedaan die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Al is de reden gelijk: temperatuur... Omdat het vanaf vannacht redelljk kan gaan vriezen, was het nodig om mijn vijverfiltertje, een terracotta kruik, af te sluiten, schoon te maken en naar binnen te halen. Terracotta is namelijk niet echt winterhard.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech