Selfies maken met de PC

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

}Selfies maken is al een tijdje in de mode. Of misschien zelfs al een beetje uit de mode. Dat doen de meeste met hun mobieltje. 

Maar het kan ook heel goed met de pc. In Ubuntu kun je daarvoor heel makkelijk Cheese Webcam Studio voor gebruiken. 

 

Met dit programma kun je heel makkelijk een selfie maken terwijl je achter je computer of laptop zit. En niet alleen selfies, maar ook filmpjes. Het kan zelfs een aantal foto's achter elkaar maken, burstmode met een mooie naam.

Het laat gelijk de laatst gemaakte foto's als een paar tumbnails in het beeld zien.

Het programma heeft een eenvoudig instellingsmenu, met drie tabbladen. In het eerste tabblad stel je de te gebruiken webcam in, voor als er meerdere webcams zijn aangesloten. Hier kun je ook de resolutie van de foto of film instellen.

Het tweede tabblad is voor de Beeldcorrectie. 

Het laatste tabblad kent ook niet zoveel mogelijkheden. Hier kun je instellen of er afgeteld moet worden en of er geflitst moet worden. Verder kun je op dit tabblad instellen hoeveel foto's er in burstmode genomen moeten worden en wat de tijd tussen het maken van die foto's moet zijn.

Het flitsen is trouwens wel grappig. Aangezien het programma niet kan weten of er wel leds of een flits aanwezig is, is dit door de programmeurs op een heel andere manier opgelost. Als flitsen aan staat, dan wordt het beeldscherm even helemaal wit. Wit is immers de kleur waarbij het scherm het meeste licht uitstraalt. En omdat je toch niet ver van het scherm af zit, zal dit vaak voldoende zijn.

Maar er is meer... Achter de knop effecten, kun je een aantal effecten vinden. Deze worden realtime uitgevoerd... dus je ziet gelijk het resultaat.

En zo zie je... zo kun je ook nu nog fun met die oude webcam hebben...

En ach... om het verhaal af te sluiten, hier het resultaat:

  Click to listen highlighted text! }Selfies maken is al een tijdje in de mode. Of misschien zelfs al een beetje uit de mode. Dat doen de meeste met hun mobieltje.  Maar het kan ook heel goed met de pc. In Ubuntu kun je daarvoor heel makkelijk Cheese Webcam Studio voor gebruiken.    Met dit programma kun je heel makkelijk een selfie maken terwijl je achter je computer of laptop zit. En niet alleen selfies, maar ook filmpjes. Het kan zelfs een aantal fotos achter elkaar maken, burstmode met een mooie naam. Het laat gelijk de laatst gemaakte fotos als een paar tumbnails in het beeld zien. Het programma heeft een eenvoudig instellingsmenu, met drie tabbladen. In het eerste tabblad stel je de te gebruiken webcam in, voor als er meerdere webcams zijn aangesloten. Hier kun je ook de resolutie van de foto of film instellen. Het tweede tabblad is voor de Beeldcorrectie.  Het laatste tabblad kent ook niet zoveel mogelijkheden. Hier kun je instellen of er afgeteld moet worden en of er geflitst moet worden. Verder kun je op dit tabblad instellen hoeveel fotos er in burstmode genomen moeten worden en wat de tijd tussen het maken van die fotos moet zijn. Het flitsen is trouwens wel grappig. Aangezien het programma niet kan weten of er wel leds of een flits aanwezig is, is dit door de programmeurs op een heel andere manier opgelost. Als flitsen aan staat, dan wordt het beeldscherm even helemaal wit. Wit is immers de kleur waarbij het scherm het meeste licht uitstraalt. En omdat je toch niet ver van het scherm af zit, zal dit vaak voldoende zijn. Maar er is meer... Achter de knop effecten, kun je een aantal effecten vinden. Deze worden realtime uitgevoerd... dus je ziet gelijk het resultaat. En zo zie je... zo kun je ook nu nog fun met die oude webcam hebben... En ach... om het verhaal af te sluiten, hier het resultaat: Powered By GSpeech

Hits: 154
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech