Aarvederkruid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aarvederkruid is een echte waterplant. Het is ook een hele goede zuurstofleverancier.

De plant roze, bruine of groene stengels die heel lang kunnen worden. Over de hele stengel verspreid zitten takken met bladeren. Al lijken de bladeren meer op naalden. Heel fijntjes.

De plant is een gigantisch goede groeier en kan wel 2,5 meter lang worden.De plant vermeerderd zich voornamelijk door afbrekende scheuten. Een stukje van 5 cm kan weer uitgroeien tot een hele grote plant. Je moet met deze plant dan ook een beetje uitkijken dat het de vijver niet gaat overwoekeren. Af en toe snoeien is dus noodzakelijk.

De plant bloeit boven water. Dat ziet er een beetje apart uit. Het heeft rode bloemen die al snel open gaan. De staan parmantig boven het wateroppervlakte.

Aarvederkruid

Een top van aarvederkruid

Bloemen van aarvederkruid

De bloemen van aarvederkruid

Een hele boel aarvederkruid

Een bos aarvederkruid.   Click to listen highlighted text! Aarvederkruid is een echte waterplant. Het is ook een hele goede zuurstofleverancier. De plant roze, bruine of groene stengels die heel lang kunnen worden. Over de hele stengel verspreid zitten takken met bladeren. Al lijken de bladeren meer op naalden. Heel fijntjes. De plant is een gigantisch goede groeier en kan wel 2,5 meter lang worden.De plant vermeerderd zich voornamelijk door afbrekende scheuten. Een stukje van 5 cm kan weer uitgroeien tot een hele grote plant. Je moet met deze plant dan ook een beetje uitkijken dat het de vijver niet gaat overwoekeren. Af en toe snoeien is dus noodzakelijk. De plant bloeit boven water. Dat ziet er een beetje apart uit. Het heeft rode bloemen die al snel open gaan. De staan parmantig boven het wateroppervlakte. Een top van aarvederkruid De bloemen van aarvederkruid Een bos aarvederkruid. Powered By GSpeech

Hits: 158

Gerelateerde blogs

 • Nog geen winter

  En als je naar de temperatuur en de voorspellingen kijkt, krijgen we die voorlopig ook nog niet. En dat is te merken bij de vijver. Het lijkt wel voorjaar. Veel planten zijn in de war. Ze maken nog steeds jonge uitlopers aan en geven nog veel groen blad. Sommigen horen eigenlijk nu bijna geheel te zijn verdwenen maar als je naar deze foto's kijkt, dan lijkt het er helemaal niet op:
 • Nog veel aarvederkruid

  De vijver toont de eerste tekenen van de lente. De moerasvergeetmenietjes en de dotterbloem zijn al aardig in de groei. Dat laat gelukkig het eerste groen in de vijver zien.
 • Sommige zuurstofplanten lijken erg op elkaar

  Cabomba, Aarvederkruid en Hoornblad lijken erg op elkaar. Ze hebben hele fijne bladeren die meer op naalden lijken. Het zijn alle drie ook nog eens snelgroeiende planten die het water mooi helder kunnen maken en houden. Doordat ze zo snel kunnen groeien nemen ze veel afvalstoffen op en leveren veel zuurstof. Daarom zijn het fantastische planten voor in een vijver.
 • Geduld is een schone zaak...

  Wat lijken mensen tegenwoordig een haast te hebben. Overal... dus ook in hun hobby's. Zo ook dus bij het houden van aquaria en vijvers.  Alleen het opstarten van een aquarium duurt normaal gesproken een paar maanden. Dit omdat het filter eerst haar bacterie kolonie moet opbouwen. En tja... dat duurt ff. 
 • Hoornblad

  Vandaag zijn we weer bij Aquaria Veldhuis in Enschede geweest. Hier heb ik ondermeer een flinke bos Hoornblad gekocht. Hiervan heb ik een klein beetje in het aquarium gezet. De rest ging de vijver in.
 • Bloemen in de vijver

  Eén van de mooie dingen aan de vijver is dat je er veel planten langs en in kunt zetten. En veel van de planten geven nog mooie bloemen ook. Gelukkig doen ze dat niet tegelijk. Sommigen bloeien in het voorjaar, anderen in de volle zomer, en een enkele ook nog in het najaar.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech