Eindelijk sneeuw

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Helaas moest ik gisteren mijn kruik binnen halen omdat behoorlijke vorst voorspeld was. Precies op tijd denk ik nu. Vannacht heeft het bij ons iets gevroren en staat er zelfs een beetje ijs op de vijver. Veel is het niet, en alleen bij het ondiepere gedeelte.

Dat ijs zal vandaag wel weer smelten.

Maar omdat het de verwachting is dat het de rest van de week ook 's nachts vriest, is het dus prima dat de kruik weg gehaald is.

Verder heb ik de bruisstenen vlak onder het wateroppervlakte gehangen. Hierdoor zorgt het voor voldoende waterbeweging om er voor te zorgen dat het daar niet bevriest. Hierdoor heb ik aan het begin van de vijver in elk geval altijd open water, een wak. Dit is van belang om er voor te zorgen dat er geen ophoping ontstaat van Co2.

Ook het fonteintje blijft overdag gewoon aan. Ook hierdoor blijft er altijd een wak in de vijver. Maar dan in het midden. Toch doe ik dit niet om er voor te zorgen dat er anders een ophoping ontstaat van Co2 maar om er voor te zorgen dat er voldoende zuurstof in het vijverwater aanwezig blijft. Immers, kleine druppels en een behoorlijke stroming zorgt voor goede uitwisseling van gassen, en dus van opname van zuurstof. En dit is alleen maar goed voor de vissen.

Verder doe ik nu niets aan de vijver. Ik laat het zo. Dat is beter voor de vissen en de planten.

Zo ligt die er nu bij:

  Click to listen highlighted text! Helaas moest ik gisteren mijn kruik binnen halen omdat behoorlijke vorst voorspeld was. Precies op tijd denk ik nu. Vannacht heeft het bij ons iets gevroren en staat er zelfs een beetje ijs op de vijver. Veel is het niet, en alleen bij het ondiepere gedeelte. Dat ijs zal vandaag wel weer smelten. Maar omdat het de verwachting is dat het de rest van de week ook s nachts vriest, is het dus prima dat de kruik weg gehaald is. Verder heb ik de bruisstenen vlak onder het wateroppervlakte gehangen. Hierdoor zorgt het voor voldoende waterbeweging om er voor te zorgen dat het daar niet bevriest. Hierdoor heb ik aan het begin van de vijver in elk geval altijd open water, een wak. Dit is van belang om er voor te zorgen dat er geen ophoping ontstaat van Co2. Ook het fonteintje blijft overdag gewoon aan. Ook hierdoor blijft er altijd een wak in de vijver. Maar dan in het midden. Toch doe ik dit niet om er voor te zorgen dat er anders een ophoping ontstaat van Co2 maar om er voor te zorgen dat er voldoende zuurstof in het vijverwater aanwezig blijft. Immers, kleine druppels en een behoorlijke stroming zorgt voor goede uitwisseling van gassen, en dus van opname van zuurstof. En dit is alleen maar goed voor de vissen. Verder doe ik nu niets aan de vijver. Ik laat het zo. Dat is beter voor de vissen en de planten. Zo ligt die er nu bij: Powered By GSpeech

Hits: 141

Gerelateerde blogs

  • Dotterbloem

    Wanneer de dotterbloem begint te bloeien is het voorjaar begonnen. Want van alle vijverplanten is dit altijd de eerste plant die in bloei zal staan. Het kan al eind maart, begin april, de eerste bloemen laten zien.
  • Voorbereidingen

    De voorbereidingen voor de nieuwe vijver zijn in volle gang. Het kleine vijvertje is er al helemaal uit .Deze staat nu in een hoek van de tuin.  Marijke heeft ondertussen de grote vijver helemaal leeg geschept. Er zit geen druppie water meer in. Daar heeft ze natuurlijk wel alle vissen eerst uitgevangen. Daarna had ze al de lelie en wat waterplanten uit de vijver gehaald. En toen... veel emmers water dragen. Knap gedaan van die lieve dame.
  • De luchtpomp

    Veel mensen gebruiken een luchtpomp met bruissteen in hun aquarium of vijver. Ja ik zeg bewust luchtpomp, want dat ding pompt lucht, geen zuurstof. Lucht bevat wel zuurstof, zo'n 20% maar dus ook andere stoffen. En deze worden dus ook mee rondgepompt door dit pompje. Zowel in het aquarium als de vijver kan een luchtpomp met bruissteen zijn nut hebben. Niet om meer zuurstof in het water te brengen, want dat doet het niet direct. Het wordt gebruikt om de oppervlakte van het water te vergroten. Hierdoor kan er meer gassen uitgewisseld worden tussen het water en de omringende lucht. Een zuurstofpomp werkt dus eigenlijk indirect.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech