Goudvissen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De goudvis is een veel verkochte vis. Echter vaak gaat dit niet goed, omdat velen die in een klein bakje doen (aquarium mag het eigenlijk niet eens heten).

Maar een goudvis is ten eerste een groepsdier. Het hoort dus met meerderen gehouden te worden. Alleen is dus niet gezond voor het diertje.

Verder zijn goudvissen grote eters.... En wie veel eet, poept ook veel. Dus dan komen we uit op het verhaal over de grote van het aquarium en het bufferend vermogen.

Ook is van belang dat goudvissen graag tussen planten leven, en ook nog eens een bodem verlangen waar ze in kunnen gondelen. Daar zoeken ze naar eten.

En wat dacht je van de groei. Een goudvis kan behoorlijk groot worden. En minigoudvissen bestaan niet. Dit zijn jonge goudvissen. Een goudvis kan 30 jaar oud worden. Ja echt.... Dus een goudvis van een paar jaar oud is nog jong, niet oud.

Goudvissen in de vijverWaar kun je dan het best goudvissen in houden? Ik vind dat je goudvissen alleen in een behoorlijke vijver kunt houden. Liever niet eens een voorgevormde vijver, die is vaak nog net te klein. In een behoorlijke vijver kun je een leuke groep plaatsen. En daarin kan je dan ook nog eens wat bijvissen plaatsen. Dan heb je wat variatie.

Begin gewoon met een kleine groep, want goudvissen (en verwanten) kweken als konijnen. In een paar jaar zul je zien dat je veel meer vissen hebt.

Het introduceren van een paar andere goudvissen kan dan geen kwaad. Dit omdat inteelt natuurlijk ook niet gezond is. Door nieuwe vissen te introduceren beperk je de inteelt.

Vissen in de vijverNa nog een aantal jaren zul je misschien wel op zoek moeten naar een andere liefhebber. Want er komt een moment dat de vijver wel erg vol zit met vissen. Zet het overschot niet uit in een naburige sloot of rivier. De vis zal misschien wel overleven. Maar helaas komen goudvissen in de natuur niet voor. Uitzetten is dus natuurvervalsing. Het is schadelijk voor het leven wat er wel in hoort. Uitzetten van goudvissen is dan ook verboden.

Onderwaterplanten in de vijver zijn in een vissenvijver ook belangrijk. Niet alleen omdat deze voor zuurstof in de het water zorgen, Ze zorgen ook nog eens voor schuilplaatsen voor de jonge vissen. En een lelie vinden ze ook prettig. Soms willen ze graag schuilen onder de bladeren.

Op de foto´s zie je niet alleen goudvissen van meerdere generaties maar ook nog eens goudwindes en voorntjes.   Click to listen highlighted text! De goudvis is een veel verkochte vis. Echter vaak gaat dit niet goed, omdat velen die in een klein bakje doen (aquarium mag het eigenlijk niet eens heten). Maar een goudvis is ten eerste een groepsdier. Het hoort dus met meerderen gehouden te worden. Alleen is dus niet gezond voor het diertje. Verder zijn goudvissen grote eters.... En wie veel eet, poept ook veel. Dus dan komen we uit op het verhaal over de grote van het aquarium en het bufferend vermogen. Ook is van belang dat goudvissen graag tussen planten leven, en ook nog eens een bodem verlangen waar ze in kunnen gondelen. Daar zoeken ze naar eten. En wat dacht je van de groei. Een goudvis kan behoorlijk groot worden. En minigoudvissen bestaan niet. Dit zijn jonge goudvissen. Een goudvis kan 30 jaar oud worden. Ja echt.... Dus een goudvis van een paar jaar oud is nog jong, niet oud. Waar kun je dan het best goudvissen in houden? Ik vind dat je goudvissen alleen in een behoorlijke vijver kunt houden. Liever niet eens een voorgevormde vijver, die is vaak nog net te klein. In een behoorlijke vijver kun je een leuke groep plaatsen. En daarin kan je dan ook nog eens wat bijvissen plaatsen. Dan heb je wat variatie. Begin gewoon met een kleine groep, want goudvissen (en verwanten) kweken als konijnen. In een paar jaar zul je zien dat je veel meer vissen hebt. Het introduceren van een paar andere goudvissen kan dan geen kwaad. Dit omdat inteelt natuurlijk ook niet gezond is. Door nieuwe vissen te introduceren beperk je de inteelt. Na nog een aantal jaren zul je misschien wel op zoek moeten naar een andere liefhebber. Want er komt een moment dat de vijver wel erg vol zit met vissen. Zet het overschot niet uit in een naburige sloot of rivier. De vis zal misschien wel overleven. Maar helaas komen goudvissen in de natuur niet voor. Uitzetten is dus natuurvervalsing. Het is schadelijk voor het leven wat er wel in hoort. Uitzetten van goudvissen is dan ook verboden. Onderwaterplanten in de vijver zijn in een vissenvijver ook belangrijk. Niet alleen omdat deze voor zuurstof in de het water zorgen, Ze zorgen ook nog eens voor schuilplaatsen voor de jonge vissen. En een lelie vinden ze ook prettig. Soms willen ze graag schuilen onder de bladeren. Op de foto´s zie je niet alleen goudvissen van meerdere generaties maar ook nog eens goudwindes en voorntjes. Powered By GSpeech

Hits: 157

Gerelateerde blogs

  • Jonge vissen

    Goudvissen staan er om bekend. Het zijn af en toe net konijntjes.... ze zorgen voor behoorlijk veel nageslacht.  Vandaag stond ik even bij de vijver en had even alle pompen uitgedaan. Hierdoor kon ik goed overal in de vijver kijken en zag bij de pomp van de fontein 5 jonge visjes zwemmen. Ze waren ongeveer zo groot als guppen. Verder zag ik van de week al een aantal erg jonge visjes, die nog zo groot waren als kikkervisjes, nog een stukje kleiner dus.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech