Heldere vijver dankzij planten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ik heb het hier al vaker gezegd, de planten in mijn vijver zijn het filter. Ik bedoel dus dat de vijverplanten het water schoon moeten houden.

Hier moet je veel planten in de vijver hebben. Dit mogen zowel zuurstofplanten zijn, als moerasplanten. Wij hebben van beiden er veel van in de vijver. Kijk maar eens naar de foto's:

 

moerasplanten 

moerasplanten en zuurstofplanten

Veel zuurstof- en moersplanten

Je ziet op de laatste foto gelijk hoe helder het water is. Dit dus dankzij al die planten. Zij nemen de afvalstoffen van de vissen op, als meststoffen dus. Hierdoor is het water kraakhelder.

filterkruik

In deze kruik gebeurd dus niet zo veel. De sponzen die hierin zitten zijn wel bevolkt door bacteriën, mar omdat de planten nu het filterende werk over neemt, zullen deze waarschijnlijk niet veel meer aangroeien en zal de hoeveelheid bacteriën stabiel blijven en de werking van de planten ondersteunen.

Hits: 188

Gerelateerde blogs

  • Wat te doen met het aquariumwater?

    Elke aquariumhouder doet regelmatig een waterwissel. Dit houdt in dat hij dan een gedeelte van het water uit het aquarium neemt en dit vervangt door schoon leidingwater. 
  • Het is warm, dus extra beluchten

    Het is vandaag behoorlijk warm geworden. Volgens Het weer in Boskamp is het vandaag 33,9°c geweest.
  • Heldere vijver, èèn nadeel

    Ik zeg het hier zo vaak. Een vijver helder krijgen is heel eenvoudig. Laat planten het werk doen. Dan krijg je een vijver zoals deze: Tja en dan zie je het nadeel. Daar staan veel planten in. Daardoor zie je de vissen wat minder goed. Niet erg. Maar een klein nadeel. Je denkt dan vaak dat er niet zoveel vis in zit. Op de bovenstaande foto is er maar èèn te zien. Toch zitten er meer dan 30 in. Door de hoeveelheid planten zie je ze niet zo snel. Maar ze zijn er echt.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech