Het vijverseizoen begint bijna weer

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit jaar lijkt het vijverseizoen vroeg te beginnen. Natuurlijk ook omdat we bijna geen winter hebben gehad.

Ja, we hadden vannacht nog een beetje vorst, maar dat mag geen naam hebben. 

 

We zien dan ook dat sommige planten die eigenlijk af hadden moeten sterven, omdat ze niet winterhard zijn, het blijkbaar toch overleven. Het gaat hier bij om  Salvinia Natans als drijfplant en Syngonanthus chrysanthus ‘Mikado’ als moerasplant. Ja... ik weet dat de laatste zelfs normaal gesproken verkocht wordt als kamerplant, maar het is eigenlijk een moerasplantje. Ik had hem vorig jaar voor de grap gekocht en in de rand van de vijver gezet. Gewoon om te kijken wat ie doet.

Maar nu zien we dus weer groei in de planten. Vooral de dotterbloem heeft al mooie jonge en groene scheuten:

Maar ook in het moerasgedeelte zie al weer wat groens:

We kunnen haast niet wachten... Maar voor de vissen moeten we nog even geduld hebben. Deze liggen nog heel rustig op de bodem van de vijver:

Nog heeeeel even wachten, en dan kan de kruik weer aangesloten worden en de dode bladeren tussen de planten weggehaald worden. En dan hopen dat de vijver weer iets moois wordt...   Click to listen highlighted text! Dit jaar lijkt het vijverseizoen vroeg te beginnen. Natuurlijk ook omdat we bijna geen winter hebben gehad. Ja, we hadden vannacht nog een beetje vorst, maar dat mag geen naam hebben.    We zien dan ook dat sommige planten die eigenlijk af hadden moeten sterven, omdat ze niet winterhard zijn, het blijkbaar toch overleven. Het gaat hier bij om  Salvinia Natans als drijfplant en Syngonanthus chrysanthus ‘Mikado’ als moerasplant. Ja... ik weet dat de laatste zelfs normaal gesproken verkocht wordt als kamerplant, maar het is eigenlijk een moerasplantje. Ik had hem vorig jaar voor de grap gekocht en in de rand van de vijver gezet. Gewoon om te kijken wat ie doet. Maar nu zien we dus weer groei in de planten. Vooral de dotterbloem heeft al mooie jonge en groene scheuten: Maar ook in het moerasgedeelte zie al weer wat groens: We kunnen haast niet wachten... Maar voor de vissen moeten we nog even geduld hebben. Deze liggen nog heel rustig op de bodem van de vijver: Nog heeeeel even wachten, en dan kan de kruik weer aangesloten worden en de dode bladeren tussen de planten weggehaald worden. En dan hopen dat de vijver weer iets moois wordt... Powered By GSpeech

Hits: 127

Gerelateerde blogs

  • Weer genieten van de vijver

    He he, het mooie weer is weer begonnen, het voorjaar breekt eindelijk door. En het vijverseizoen is echt begonnen. Gisteren heb ik voor het eerst de vissen in de vijver weer gevoerd. Ze waren toen nog niet echt enthousiast. Maar vandaag probeerde ik het weer... en aten ze gretig.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech