Jonge vissen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Goudvissen staan er om bekend. Het zijn af en toe net konijntjes.... ze zorgen voor behoorlijk veel nageslacht. 

Vandaag stond ik even bij de vijver en had even alle pompen uitgedaan. Hierdoor kon ik goed overal in de vijver kijken en zag bij de pomp van de fontein 5 jonge visjes zwemmen. Ze waren ongeveer zo groot als guppen. Verder zag ik van de week al een aantal erg jonge visjes, die nog zo groot waren als kikkervisjes, nog een stukje kleiner dus.

Maar als de goudvis voor zoveel nageslacht zorgt, waarom wordt de vijver dan niet overbevolkt? Da's een goede vraag. Maar gelukkig zorgt de natuur daar wel voor. Leuk is het niet, maar er zijn natuurlijk dieren die wel een jong visje lusten. Dit kunnen bijvoorbeeld insectenlarven zijn. En ik weet dat als een kat uit de buurt hier de kans krijgt, hij/zij ook probeert een visje te verschalken. Ook de kikker wil wel eens een jong visje opeten. En zelfs de volwassen vissen eten... ja echt... jonge visjes. Tja, zo is de natuur....

En zo houden we elk jaar maar een enkel visje over. Maar genoeg om er voor te zorgen dat er altijd wat leuke visjes in de vijver zitten. 

Hieronder een foto van de visjes bij de pomp:

foto van jonge vissen bij de pomp

 

En een groepsfoto:

Groepsfoto van vissen   Click to listen highlighted text! Goudvissen staan er om bekend. Het zijn af en toe net konijntjes.... ze zorgen voor behoorlijk veel nageslacht.  Vandaag stond ik even bij de vijver en had even alle pompen uitgedaan. Hierdoor kon ik goed overal in de vijver kijken en zag bij de pomp van de fontein 5 jonge visjes zwemmen. Ze waren ongeveer zo groot als guppen. Verder zag ik van de week al een aantal erg jonge visjes, die nog zo groot waren als kikkervisjes, nog een stukje kleiner dus. Maar als de goudvis voor zoveel nageslacht zorgt, waarom wordt de vijver dan niet overbevolkt? Das een goede vraag. Maar gelukkig zorgt de natuur daar wel voor. Leuk is het niet, maar er zijn natuurlijk dieren die wel een jong visje lusten. Dit kunnen bijvoorbeeld insectenlarven zijn. En ik weet dat als een kat uit de buurt hier de kans krijgt, hij/zij ook probeert een visje te verschalken. Ook de kikker wil wel eens een jong visje opeten. En zelfs de volwassen vissen eten... ja echt... jonge visjes. Tja, zo is de natuur.... En zo houden we elk jaar maar een enkel visje over. Maar genoeg om er voor te zorgen dat er altijd wat leuke visjes in de vijver zitten.  Hieronder een foto van de visjes bij de pomp:   En een groepsfoto: Powered By GSpeech

Hits: 140

Gerelateerde blogs

 • Welke vissen zitten er nu in de vijver en hoeveel?

  Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten:
 • Draadalg in de vijver

  Velen klagen over draadalg in de vijver. Draadalg kan ook een probleem zijn. Het is eigenlijk het onkruid in de vijver. Draadalg kan alleen groeien als het water helder is en er genoeg voedingsstoffen in het water aanwezig is.Die voedingsstoffen komen in het water door of te veel voeren of door afgestorven plantenresten die ontbinden. Dit laatste gebeurd vooral als de planten zelf niet of niet voldoen (meer) groeien. Daardoor is draadalg vooral in het voorjaar en najaar aanwezig.
 • Jonge vissen in de vijver

  Vorig jaar hadden we jonge visjes in de vijver. Ook dit jaar hebben we die weer. 
 • Goudvissen

  De goudvis is een veel verkochte vis. Echter vaak gaat dit niet goed, omdat velen die in een klein bakje doen (aquarium mag het eigenlijk niet eens heten). Maar een goudvis is ten eerste een groepsdier. Het hoort dus met meerderen gehouden te worden. Alleen is dus niet gezond voor het diertje.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech