Korf rond de vijverpomp benutten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vorig jaar gebruikte ik een pomp die ik in een mand geplaatst had. In de mand had ik wat extra filtermateriaal geplaatst. Dat zag er zo uit:

 

Nu is de situatie anders. Er is een andere pomp in gebruik genomen. Deze vijverpomp zit in een soort korf. Hierdoor ziet het er zo uit:

In deze korf zit de werkelijke pomp. Je ziet dat er water aan de voorkant, achterkant en zijkanten aangezogen kan worden. Dat zal ook best wel zo gebeuren. Maar in de korf is ruimte over. Niet zo heel veel, maar toch....

Aan de voorkant heb ik deze ruimte gevuld met lavastenen. Aan de achterkant heb ik er wat japanse mat in gedaan. Hierdoor kunnen hier al bacteriën aan het werk. Dat kan natuurlijk nooit kwaad.

De bacteriën in dit materiaal kan ammoniak al omzetten naar nitriet en nitraat. En daarbij wordt natuurlijk koolzuurgas aangemaakt. Dit koolzuurgas zal voor een groot deel ontsnappen naar de vijver ipv meestromen naar het filter. En dat is goed. Want die Co2 kunnen de planten goed gebruiken. Verder wordt natuurlijk ook het nitraat verbruikt door de planten. En ammoniak omzetten, dat kan nooit geen kwaad. Dat is alleen al goed voor de vissen.

En zo kun je dus efficienter gebruik maken van de pomp, of in elk geval van de korf om de pomp heen. 

En ik weet wel, ik heb altijd gezegd, dat ik een filter in een beperkt bezette, goed beplante vijver niet nodig vind. En dat vind ik nog steeds. Maar als je dan toch een pomp in de vijver hebt, maak er dan zo efficiënt mogelijk gebruik van. De stroom die zo'n pomp gebruikt wordt er niet goedkoper op, dus probeer ik daar zoveel mogelijk profijt uit te halen.   Click to listen highlighted text! Vorig jaar gebruikte ik een pomp die ik in een mand geplaatst had. In de mand had ik wat extra filtermateriaal geplaatst. Dat zag er zo uit:   Nu is de situatie anders. Er is een andere pomp in gebruik genomen. Deze vijverpomp zit in een soort korf. Hierdoor ziet het er zo uit: In deze korf zit de werkelijke pomp. Je ziet dat er water aan de voorkant, achterkant en zijkanten aangezogen kan worden. Dat zal ook best wel zo gebeuren. Maar in de korf is ruimte over. Niet zo heel veel, maar toch.... Aan de voorkant heb ik deze ruimte gevuld met lavastenen. Aan de achterkant heb ik er wat japanse mat in gedaan. Hierdoor kunnen hier al bacteriën aan het werk. Dat kan natuurlijk nooit kwaad. De bacteriën in dit materiaal kan ammoniak al omzetten naar nitriet en nitraat. En daarbij wordt natuurlijk koolzuurgas aangemaakt. Dit koolzuurgas zal voor een groot deel ontsnappen naar de vijver ipv meestromen naar het filter. En dat is goed. Want die Co2 kunnen de planten goed gebruiken. Verder wordt natuurlijk ook het nitraat verbruikt door de planten. En ammoniak omzetten, dat kan nooit geen kwaad. Dat is alleen al goed voor de vissen. En zo kun je dus efficienter gebruik maken van de pomp, of in elk geval van de korf om de pomp heen.  En ik weet wel, ik heb altijd gezegd, dat ik een filter in een beperkt bezette, goed beplante vijver niet nodig vind. En dat vind ik nog steeds. Maar als je dan toch een pomp in de vijver hebt, maak er dan zo efficiënt mogelijk gebruik van. De stroom die zon pomp gebruikt wordt er niet goedkoper op, dus probeer ik daar zoveel mogelijk profijt uit te halen. Powered By GSpeech

 

Hits: 161

Gerelateerde blogs

  • Vijverpomp is meestal geen vuilwater pomp

    Laatst had ik een voorfilter voor mijn vijverpomp gemaakt. Dit omdat ik veel last had van alg in de vijver. Dit is een mandje met daarin de pomp en verder gevuld met filtermateriaal. Dit is dat voorfilter:
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech