Lidsteng, een apart plantje voor in de vijver

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lidsteng is een plantje wat regelmatig voor de oevers van een vijver gebruikt wordt. Het is dan een laag blijvend plantje. Wel groeit het al heel vroeg in het voorjaar en kan het zich aardig vermenigvuldigen. Het is dus wel een plantje wat een beetje woekerd. Doordat het zich zo vermenigvuldigd kan er een leuk groepje van deze plantjes ontstaan. En doordat het al vroeg in het voorjaar groeit begint al vroeg de opname van afvalstoffen waardoor de kans op alg beperkt wordt.

Lidsteng lijkt op kleine denneboomjes. Dit is best een grappig gezicht:

Close-up van deze plant

Iets verder weg genomen

Maar als je goed op de bovenstaande foto kijkt zie je nog iets anders. Op de bijna droge oever staat natuurlijk Lidsteng. Maar Lidsteng is ook goed te gebruiken als zuurstofplant. Onderwater groeit het wel niet zo hard, maar blijft het wel goed doen. Jonge vissen eten dan graag van de bladeren, die er dan veel anders uit zien.

Zie je op de bovenstaande dit plantje al? Er staat een klein bosje. Het lijkt onderwater veel meer op bijvoorbeeld aarvederkruid lijkt. Kijk maar:

Het staat hier tegen de wand aan, eigenlijk op een plooi van de folie.

Hier nog een foto vanaf een andere positie genomen:

Ik laat nu de wortelstokken gewoon zijn gang gaan, dan krijgen we steeds meer van deze plant. Erg gezond voor de vijver en nog leuk ook.   Click to listen highlighted text! Lidsteng is een plantje wat regelmatig voor de oevers van een vijver gebruikt wordt. Het is dan een laag blijvend plantje. Wel groeit het al heel vroeg in het voorjaar en kan het zich aardig vermenigvuldigen. Het is dus wel een plantje wat een beetje woekerd. Doordat het zich zo vermenigvuldigd kan er een leuk groepje van deze plantjes ontstaan. En doordat het al vroeg in het voorjaar groeit begint al vroeg de opname van afvalstoffen waardoor de kans op alg beperkt wordt. Lidsteng lijkt op kleine denneboomjes. Dit is best een grappig gezicht: Maar als je goed op de bovenstaande foto kijkt zie je nog iets anders. Op de bijna droge oever staat natuurlijk Lidsteng. Maar Lidsteng is ook goed te gebruiken als zuurstofplant. Onderwater groeit het wel niet zo hard, maar blijft het wel goed doen. Jonge vissen eten dan graag van de bladeren, die er dan veel anders uit zien. Zie je op de bovenstaande dit plantje al? Er staat een klein bosje. Het lijkt onderwater veel meer op bijvoorbeeld aarvederkruid lijkt. Kijk maar: Het staat hier tegen de wand aan, eigenlijk op een plooi van de folie. Hier nog een foto vanaf een andere positie genomen: Ik laat nu de wortelstokken gewoon zijn gang gaan, dan krijgen we steeds meer van deze plant. Erg gezond voor de vijver en nog leuk ook. Powered By GSpeech

 

Hits: 120

Gerelateerde blogs

 • Dotterbloem

  Wanneer de dotterbloem begint te bloeien is het voorjaar begonnen. Want van alle vijverplanten is dit altijd de eerste plant die in bloei zal staan. Het kan al eind maart, begin april, de eerste bloemen laten zien.
 • Onbekende plant

  In de vijver heb ik in het diepere moeras opeens een stengel staan. Daarop staat een knop. Deze stengel groeide in een ruime week tijd heel hoog. Vorige week zondag was deze zo hoog:
 • Vijver lenteklaar...

  Ik kon het niet meer laten... de vijver moest weer klaar gemaakt worden voor het vijverseizoen. Eerst heb ik wat planten gesnoeid. Of eigenlijk de dode bladeren verwijderd. Dit moest vooral bij de dotterbloem.  Ook heb ik wat drijfplanten verwijderd. Deze zagen er niet zo mooi meer uit, en ik heb nog genoeg.
 • Watermunt

  Watermunt is een heel leuk plantje voor in/aan de vijver. Het is een plant die goed in het moeras past. Daar staat ie bij mij ook. Het is een plantje dat tussen de 20 en 100 cm hoog wordt. Dat zijn nogal uitersten. Maar in de praktijk klopt dat wel. Ik zie dat deze plant hier en daar heel laag blijft, maar soms ook heel hoog wordt.  Verder is het een plant wat zich makkelijk vermenigvuldigd. Een beetje te makkelijk soms.
 • Hoornblad

  Vandaag zijn we weer bij Aquaria Veldhuis in Enschede geweest. Hier heb ik ondermeer een flinke bos Hoornblad gekocht. Hiervan heb ik een klein beetje in het aquarium gezet. De rest ging de vijver in.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech