Nieuwe vijver

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nou die is er nog niet hoor.... Maar die komt er wel aan.

We hadden al op het internet gekeken waar we goedkoop folie konden kopen. Enkele webwinkels met elkaar vergeleken. En daar dan weer de goedkoopste uitgezocht.

 

Verder hadden we een paar weken terug uitgedacht dat de vijver 3 x 4 meter zou worden. Maar vandaag heb ik met de tuinslang toch even een omtrek uitgelegd. Toen bleek dat 3 x 4 toch wat aan de ruime kant was. Dus ik maakte een alternatieve omtrek. 

Dat werd toch nog 2 x 4. En da's best groot. Hier zie je het op de foto:

En we vonden op het internet een mooi filter hiervoor. Dat ziet eruit als een kruik. Zo dus:

En ja... Dan wil je ook een beetje een idee hebben hoe het er allemaal uit gaat zien. Dus ik even achter mijn tekentabletje gegaan en daar ook even een kladje van gemaakt:

Ja, ik weet het, ziet er niet uit.... Maar het gaat om het idee.

En nu gaan we eerst volgend weekend de tuin alvast wat ontruimen... Om dan tijdens het pinksterweekend de vijver helemaal aan te leggen. De spullen zijn besteld.   Click to listen highlighted text! Nou die is er nog niet hoor.... Maar die komt er wel aan. We hadden al op het internet gekeken waar we goedkoop folie konden kopen. Enkele webwinkels met elkaar vergeleken. En daar dan weer de goedkoopste uitgezocht.   Verder hadden we een paar weken terug uitgedacht dat de vijver 3 x 4 meter zou worden. Maar vandaag heb ik met de tuinslang toch even een omtrek uitgelegd. Toen bleek dat 3 x 4 toch wat aan de ruime kant was. Dus ik maakte een alternatieve omtrek.  Dat werd toch nog 2 x 4. En das best groot. Hier zie je het op de foto: En we vonden op het internet een mooi filter hiervoor. Dat ziet eruit als een kruik. Zo dus: En ja... Dan wil je ook een beetje een idee hebben hoe het er allemaal uit gaat zien. Dus ik even achter mijn tekentabletje gegaan en daar ook even een kladje van gemaakt: Ja, ik weet het, ziet er niet uit.... Maar het gaat om het idee. En nu gaan we eerst volgend weekend de tuin alvast wat ontruimen... Om dan tijdens het pinksterweekend de vijver helemaal aan te leggen. De spullen zijn besteld. Powered By GSpeech

Hits: 149

Gerelateerde blogs

 • Uien-netjes in het filter

  Een paar maand terug melde ik dat ik uien-netjes in de kruik had gedaan. Dit omdat op het internet gemeld werd dat dit een prima filtermedium zou zijn. Nou, ik ben er niet tevreden over. Dus ik heb ze er weer uit gehaald.
 • Vijver lenteklaar...

  Ik kon het niet meer laten... de vijver moest weer klaar gemaakt worden voor het vijverseizoen. Eerst heb ik wat planten gesnoeid. Of eigenlijk de dode bladeren verwijderd. Dit moest vooral bij de dotterbloem.  Ook heb ik wat drijfplanten verwijderd. Deze zagen er niet zo mooi meer uit, en ik heb nog genoeg.
 • Waarom die kruik nog een belangrijke functie heeft

  Zoals iedereen weet is de kruik bij onze vijver gelijk het filter. Maar doordat dit een biologisch proces is, levert dit een bijproduct op. Want de bacteriën die dit doen, verbranden zuurstof. Hierbij komt dan weer co2 vrij. En dat is dus weer heel mooi voor de waterplanten.
 • Werking kruik

  Al vaker heb ik gezegd dat ik een kruik als filter gebruik. Deze kruik moet de planten ondersteunen bij het filteren van het water. De planten hebben dus de hoofdtaak, het filter ondersteund wanneer het nodig is. Maar hoe werkt deze. In de beginfase, nu er nog geen of onvoldoende bacteriën aanwezig zijn, werkt het als een mechanisch filter. Simpel gezegd, het houd zoveel mogelijk vuildeeltjes tegen.
 • De kruik, een jaar in gebruik....

  De kruik is nu een jaar in gebruik. Het ziet er nog steeds heel leuk uit. De kruik is nog steeds bedoeld als ondersteuning, en niet als hoofdfilter. Daar zijn nog steeds de planten voor.
 • Het verschil tussen het oude en nieuwe filter

  Ik heb twee vijverfilters. Tenminste twee 'containers' waar vijverwater doorheen kan stromen en waarin het water gefilterd kan worden. Echter ik heb er maar één in gebruik, de welbekende kruik. Maar wie me al langer volgt weet dat ik een paar jaar geleden een kleinere vijver had die gefilterd werd met behulp van een grote grijze bak. Dit was een welbekende en veel verkochte oeverfilter. Deze zag er zo uit:
 • Ik kon het niet laten...

  Nee... ik kon het echt niet meer laten. Ik heb de kruik weer aangesloten. Twee maand geleden had ik hem ontkoppeld en schoongemaakt. En nu vond ik dat die weer aangesloten kon worden. De kruik is, als ik alle adviseurs moet geloven, en zoals de specificatie zegt, veel te klein als filter voor deze vijver. Maar omdat deze alleen de planten als filter moet ondersteunen vind ik dat helemaal niet erg.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech