Nog veel aarvederkruid

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De vijver toont de eerste tekenen van de lente. De moerasvergeetmenietjes en de dotterbloem zijn al aardig in de groei. Dat laat gelukkig het eerste groen in de vijver zien.

moerasvergeetmenietjes

Onderwater is er ondertussen veel meer groen. Lidsteng is een plantje wat meestal boven water groeit. Maar sinds deze winter hebben we het ook onderwater in de vijver. Lidsteng is één van de weinige vijverplanten die dat kan, zowel onderwater als bovenwater groeien. Dit ziet er dan zo uit:

lidsteng onder water

Dit zijn nog niet zo heel veel plantjes. Maar dan het aarvederkruid. Deze plant is nu al in grote hoeveelheden in onze vijver aanwezig:

Aarvederkruid

Nog meer aarvederkruid

Nu moet er wel eerlijk bij zeggen, De eerste foto is een overzichtsfoto, de tweede een detail van de eerste. Het is dus gelukkig niet zo dat de tweede foto een ander deel van de vijver is.

Op de eerste foto zie je het fonteintje. Die staat ongeveer midden in de vijver. Daaruit blijkt dat het aarvederkruid al een behoorlijk deel van het onderwatergebied in beslag heeft genomen.

Dat betekend ook dat ik van het zomer behoorlijk veel aarvederkruid kan snoeien. Want anders is er geen ruimte meer voor de vis of het hoornblad. Want deze plant, die nog uit de overwinteringsknoppen moet komen, zit ook nog in deze vijver.

Meer dan genoeg aarvederkruid dus.

Wie heeft dus straks nog een bos aarvederkruid of, later in het jaar, hoornblad voor zijn of haar vijver nodig?   Click to listen highlighted text! De vijver toont de eerste tekenen van de lente. De moerasvergeetmenietjes en de dotterbloem zijn al aardig in de groei. Dat laat gelukkig het eerste groen in de vijver zien. Onderwater is er ondertussen veel meer groen. Lidsteng is een plantje wat meestal boven water groeit. Maar sinds deze winter hebben we het ook onderwater in de vijver. Lidsteng is één van de weinige vijverplanten die dat kan, zowel onderwater als bovenwater groeien. Dit ziet er dan zo uit: Dit zijn nog niet zo heel veel plantjes. Maar dan het aarvederkruid. Deze plant is nu al in grote hoeveelheden in onze vijver aanwezig: Nu moet er wel eerlijk bij zeggen, De eerste foto is een overzichtsfoto, de tweede een detail van de eerste. Het is dus gelukkig niet zo dat de tweede foto een ander deel van de vijver is. Op de eerste foto zie je het fonteintje. Die staat ongeveer midden in de vijver. Daaruit blijkt dat het aarvederkruid al een behoorlijk deel van het onderwatergebied in beslag heeft genomen. Dat betekend ook dat ik van het zomer behoorlijk veel aarvederkruid kan snoeien. Want anders is er geen ruimte meer voor de vis of het hoornblad. Want deze plant, die nog uit de overwinteringsknoppen moet komen, zit ook nog in deze vijver. Meer dan genoeg aarvederkruid dus. Wie heeft dus straks nog een bos aarvederkruid of, later in het jaar, hoornblad voor zijn of haar vijver nodig? Powered By GSpeech

Hits: 147

Gerelateerde blogs

  • Nog geen winter

    En als je naar de temperatuur en de voorspellingen kijkt, krijgen we die voorlopig ook nog niet. En dat is te merken bij de vijver. Het lijkt wel voorjaar. Veel planten zijn in de war. Ze maken nog steeds jonge uitlopers aan en geven nog veel groen blad. Sommigen horen eigenlijk nu bijna geheel te zijn verdwenen maar als je naar deze foto's kijkt, dan lijkt het er helemaal niet op:
  • Aarvederkruid

    Aarvederkruid is een echte waterplant. Het is ook een hele goede zuurstofleverancier. De plant roze, bruine of groene stengels die heel lang kunnen worden. Over de hele stengel verspreid zitten takken met bladeren. Al lijken de bladeren meer op naalden. Heel fijntjes.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech