Sommige zuurstofplanten lijken erg op elkaar

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Cabomba, Aarvederkruid en Hoornblad lijken erg op elkaar. Ze hebben hele fijne bladeren die meer op naalden lijken. Het zijn alle drie ook nog eens snelgroeiende planten die het water mooi helder kunnen maken en houden. Doordat ze zo snel kunnen groeien nemen ze veel afvalstoffen op en leveren veel zuurstof. Daarom zijn het fantastische planten voor in een vijver.

Maar hoe maak je dan onderscheid tussen die drie? Hoornblad voelt hard en stug aan, wat de andere twee niet doen. Cabomba is een bekende plant, die veel in bosjes geleverd wordt voor de vissenkom maar kan prima in de vijver. En Aarvederkruid heeft als enige een wat rode stengel. Aarvederkruid is ook de enige die bloempjes geeft.  Zo zien ze er uit:

 

Cabomba

 

Cabomba

Hoornblad onder water

 

Hoornblad onder water

 

Hoornblad op de rand van de vijver

 

Hoornblad op de rand van de vijver

Aarvederkruid

 

Aarvederkruid

Bloem van de aarvederkruid

 

Bloem van de aarvederkruid

En zo kun jij ze dus ook uit elkaar houden. En in de vijver... daar mogen ze door elkaar groeien. Aarvederkruid en Cabomba kunnen gewoon in een mandje of los op de bodem geplant worden. Bij Hoornblad heeft dit geen nut, deze maakt geen wortels aan en drijft los in de vijver, maar wel recht-op-staand waardoor het de oppervlakte van de vijver niet bedekt.

Hits: 138

Gerelateerde blogs

  • Aarvederkruid

    Aarvederkruid is een echte waterplant. Het is ook een hele goede zuurstofleverancier. De plant roze, bruine of groene stengels die heel lang kunnen worden. Over de hele stengel verspreid zitten takken met bladeren. Al lijken de bladeren meer op naalden. Heel fijntjes.
  • Geduld is een schone zaak...

    Wat lijken mensen tegenwoordig een haast te hebben. Overal... dus ook in hun hobby's. Zo ook dus bij het houden van aquaria en vijvers.  Alleen het opstarten van een aquarium duurt normaal gesproken een paar maanden. Dit omdat het filter eerst haar bacterie kolonie moet opbouwen. En tja... dat duurt ff. 
  • Hoornblad

    Vandaag zijn we weer bij Aquaria Veldhuis in Enschede geweest. Hier heb ik ondermeer een flinke bos Hoornblad gekocht. Hiervan heb ik een klein beetje in het aquarium gezet. De rest ging de vijver in.
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech