Vissen in de vijver

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Onze vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen. Die zitten er dan ook in. Maar welke soorten zitten erin? 

Ten eerste hebben we er voorntjes in zitten. Deze zijn al van redelijk formaat al denk ik dat ze nog best wat kunnen groeien. Het is een leuke vis die eerst niet te zien was in de vijver.

Maar nu laat deze zijn natuurlijk gedrag zien en is dus veel te zien aan de oppervlakte. Met een beetje geluk zien we er zelfs soms één even springen. Dat doen die dan om een laag vliegend insect te vangen. Een leuk gezicht.

Daarnaast hebben we nog enkele goudelritsen in de vijver zitten. Dit kleine visje is best leuk, maar bijna niet te vinden in deze vijver. Gewoon omdat ze klein blijven. 

Verder zitten er verschillende goudvissen in. Deze zijn van verschillend formaat en ook in twee kleuren. Ten eerste, welbekende rode kleur. Daar hebben we er een paar van. Maar daarnaast ook een paar witte. Of beter gezegd, heel licht roze. Door die lichte kleur zijn ze eigenlijk altijd goed zichtbaar, zelfs op de bodem.

Dan zijn er nog een paar Shubunkins aanwezig. Dit is een veelkleurige variant van de goudvis. Ze woelen echter minder en zwemmen meer aan de oppervlakte dan de goudvissen. En als laatste bevinden zich nog Sarasa's in deze vijver.  Ook dit is een variant van de goudvis. Het is een tweekleurige vis, oranje-wit. Ook prachtbeestjes om te zien.

Zo... dat was een hele opsomming. En zoals je ziet, al een behoorlijk aantal vissen. Maar beslist niet teveel voor deze vijver. Gewoon leuk bevolkt. Gewoon een leuke samenstelling van van alles en nog wat. En van elk soort een leuk aantal, maar hoeveel van elk... geen idee. Dit omdat dit niet makkelijk meer te tellen is. 

En met de kikkers, ja ze zitten er nog, is de vijver nu leuk bewoond.   Click to listen highlighted text! Onze vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen. Die zitten er dan ook in. Maar welke soorten zitten erin?  Ten eerste hebben we er voorntjes in zitten. Deze zijn al van redelijk formaat al denk ik dat ze nog best wat kunnen groeien. Het is een leuke vis die eerst niet te zien was in de vijver. Maar nu laat deze zijn natuurlijk gedrag zien en is dus veel te zien aan de oppervlakte. Met een beetje geluk zien we er zelfs soms één even springen. Dat doen die dan om een laag vliegend insect te vangen. Een leuk gezicht. Daarnaast hebben we nog enkele goudelritsen in de vijver zitten. Dit kleine visje is best leuk, maar bijna niet te vinden in deze vijver. Gewoon omdat ze klein blijven.  Verder zitten er verschillende goudvissen in. Deze zijn van verschillend formaat en ook in twee kleuren. Ten eerste, welbekende rode kleur. Daar hebben we er een paar van. Maar daarnaast ook een paar witte. Of beter gezegd, heel licht roze. Door die lichte kleur zijn ze eigenlijk altijd goed zichtbaar, zelfs op de bodem. Dan zijn er nog een paar Shubunkins aanwezig. Dit is een veelkleurige variant van de goudvis. Ze woelen echter minder en zwemmen meer aan de oppervlakte dan de goudvissen. En als laatste bevinden zich nog Sarasas in deze vijver.  Ook dit is een variant van de goudvis. Het is een tweekleurige vis, oranje-wit. Ook prachtbeestjes om te zien. Zo... dat was een hele opsomming. En zoals je ziet, al een behoorlijk aantal vissen. Maar beslist niet teveel voor deze vijver. Gewoon leuk bevolkt. Gewoon een leuke samenstelling van van alles en nog wat. En van elk soort een leuk aantal, maar hoeveel van elk... geen idee. Dit omdat dit niet makkelijk meer te tellen is.  En met de kikkers, ja ze zitten er nog, is de vijver nu leuk bewoond. Powered By GSpeech

Hits: 159

Gerelateerde blogs

 • Kikkers in de vijver

  Op een forum werd gevraagd of kikkers en andere dieren schadelijk voor je vissen in de vijver kunnen zijn. Eén van de forumleden antwoorde dat zijn buurman ook een vijver heeft met kikkers, en als er dan een bij hem in de vijver kwam, hij die dan over de schutting naar de buurman zet. Want ook hij is bang dat anders zijn vissen ziek worden.
 • Vijvervissen voeren

  Het vijverseizoen is begonnen maar dat betekend nog niet dat de vissen ruim gevoerd kunnen worden. Daarvoor is het water nog te koud. Wel kan al beperkt gevoerd worden. Vorige week ben ik er mee begonnen. Toen was het vijverwater ongeveer 10 graden.
 • Voorbereidingen

  De voorbereidingen voor de nieuwe vijver zijn in volle gang. Het kleine vijvertje is er al helemaal uit .Deze staat nu in een hoek van de tuin.  Marijke heeft ondertussen de grote vijver helemaal leeg geschept. Er zit geen druppie water meer in. Daar heeft ze natuurlijk wel alle vissen eerst uitgevangen. Daarna had ze al de lelie en wat waterplanten uit de vijver gehaald. En toen... veel emmers water dragen. Knap gedaan van die lieve dame.
 • Welke vijverplanten heb ik allemaal

  Nou, dat zijn er heel wat. We zullen ze even op een rijtje zetten: Moerasvergeetmijnietje
 • Welke vissen zitten er nu in de vijver en hoeveel?

  Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten:
 • Insecten bij de vijver

  In een vorig stukje schreef ik al dat insectenlarven jonge visjes kunnen opeten. Dat betekend dus dat er ook insecten in en rond de vijver leven. Dat klopt dan ook. Libelle's zijn daar natuurlijk een bekend voorbeeld van. Maar ook schaatsenrijders en andere insecten zijn er te vinden. Dat betekent dus dat er veel meer leven in en rond de vijver is dan op eerste gezicht lijkt.
 • Jonge vissen in de vijver

  Vorig jaar hadden we jonge visjes in de vijver. Ook dit jaar hebben we die weer. 
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech