Voorbereidingen

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De voorbereidingen voor de nieuwe vijver zijn in volle gang. Het kleine vijvertje is er al helemaal uit .Deze staat nu in een hoek van de tuin. 

Marijke heeft ondertussen de grote vijver helemaal leeg geschept. Er zit geen druppie water meer in. Daar heeft ze natuurlijk wel alle vissen eerst uitgevangen. Daarna had ze al de lelie en wat waterplanten uit de vijver gehaald. En toen... veel emmers water dragen. Knap gedaan van die lieve dame.

Daarna zijn alle water- en oeverplanten naar de kleine vijver gegaan. Daar hebben ze gewoon natte voeten, want daar staat wel water in. Ondertussen hebben we ook wat kikkers gered. Die zijn ook in de kleine vijver geplaatst.

Het split hadden we al eerder verwijderd. Ook is één deel van het hek verwijderd. Daardoor hoeven we straks niet om te lopen met de kruiwagens met grond. 

En nu weer even rust. Dit weekend wordt er gegraven. Er komt wel een container voor de deur, om de grond af te voeren. 

Hopelijk kan zondag de folie erin en dan kan de vijver weer opgebouwd worden.   Click to listen highlighted text! De voorbereidingen voor de nieuwe vijver zijn in volle gang. Het kleine vijvertje is er al helemaal uit .Deze staat nu in een hoek van de tuin.  Marijke heeft ondertussen de grote vijver helemaal leeg geschept. Er zit geen druppie water meer in. Daar heeft ze natuurlijk wel alle vissen eerst uitgevangen. Daarna had ze al de lelie en wat waterplanten uit de vijver gehaald. En toen... veel emmers water dragen. Knap gedaan van die lieve dame. Daarna zijn alle water- en oeverplanten naar de kleine vijver gegaan. Daar hebben ze gewoon natte voeten, want daar staat wel water in. Ondertussen hebben we ook wat kikkers gered. Die zijn ook in de kleine vijver geplaatst. Het split hadden we al eerder verwijderd. Ook is één deel van het hek verwijderd. Daardoor hoeven we straks niet om te lopen met de kruiwagens met grond.  En nu weer even rust. Dit weekend wordt er gegraven. Er komt wel een container voor de deur, om de grond af te voeren.  Hopelijk kan zondag de folie erin en dan kan de vijver weer opgebouwd worden. Powered By GSpeech

Hits: 149

Gerelateerde blogs

 • Dotterbloem

  Wanneer de dotterbloem begint te bloeien is het voorjaar begonnen. Want van alle vijverplanten is dit altijd de eerste plant die in bloei zal staan. Het kan al eind maart, begin april, de eerste bloemen laten zien.
 • Kikkers in de vijver

  Op een forum werd gevraagd of kikkers en andere dieren schadelijk voor je vissen in de vijver kunnen zijn. Eén van de forumleden antwoorde dat zijn buurman ook een vijver heeft met kikkers, en als er dan een bij hem in de vijver kwam, hij die dan over de schutting naar de buurman zet. Want ook hij is bang dat anders zijn vissen ziek worden.
 • Vijvervissen voeren

  Het vijverseizoen is begonnen maar dat betekend nog niet dat de vissen ruim gevoerd kunnen worden. Daarvoor is het water nog te koud. Wel kan al beperkt gevoerd worden. Vorige week ben ik er mee begonnen. Toen was het vijverwater ongeveer 10 graden.
 • Vissen in de vijver

  Onze vijver is natuurlijk niet compleet zonder vissen. Die zitten er dan ook in. Maar welke soorten zitten erin?  Ten eerste hebben we er voorntjes in zitten. Deze zijn al van redelijk formaat al denk ik dat ze nog best wat kunnen groeien. Het is een leuke vis die eerst niet te zien was in de vijver.
 • Welke vissen zitten er nu in de vijver en hoeveel?

  Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten:
 • Eindelijk sneeuw

  Helaas moest ik gisteren mijn kruik binnen halen omdat behoorlijke vorst voorspeld was. Precies op tijd denk ik nu. Vannacht heeft het bij ons iets gevroren en staat er zelfs een beetje ijs op de vijver. Veel is het niet, en alleen bij het ondiepere gedeelte.
 • Insecten bij de vijver

  In een vorig stukje schreef ik al dat insectenlarven jonge visjes kunnen opeten. Dat betekend dus dat er ook insecten in en rond de vijver leven. Dat klopt dan ook. Libelle's zijn daar natuurlijk een bekend voorbeeld van. Maar ook schaatsenrijders en andere insecten zijn er te vinden. Dat betekent dus dat er veel meer leven in en rond de vijver is dan op eerste gezicht lijkt.
 • Jonge vissen in de vijver

  Vorig jaar hadden we jonge visjes in de vijver. Ook dit jaar hebben we die weer. 
Real time web analytics, Heat map tracking
naar boven

© Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal (CC BY-SA 4.0) zie Licentie en rechten

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech